Republikanske senatorer afviser Trumps ekstratold

Flere fremtrædende senatorer kritiserer åbent Donald Trumps planer om at øge toldsatser på mexicanske varer.

Mitch McConnell, republikansk leder af Senatet, kalder det ikke utænkeligt, at republikanske senatorer vil stemme imod præsident Donald Trumps toldforslag. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Der kan være et åbent oprør på vej mod Donald Trumps planlagte toldstigninger på varer fra Mexico fra højtstående republikanske senatorer, skriver det amerikanske medie Politico.

Flere fremtrædende republikanske senatorer afviser blankt at bakke op om de øgede toldsatser, og ifølge den republikanske leder i Senatet, Mitch McConnell, er det ikke utænkeligt, at mange af dem vil stemme med Demokraterne og dermed blokere for Trumps planer.

Den amerikanske præsident annoncerede i sidste uge, at USA vil lægge ekstra told på fem procent på alle varer fra Mexico fra 10. juni.

Derefter vil toldsatsen gradvist stige, indtil den illegale indvandring fra Mexico til USA er stoppet.

Senator James Lankford fra staten Oklahoma var en af de første, der udtalte sig til Politico efter mødet:

- Denne her administration forsøger at løse alle problemer undtagen hiv-smitte og klimaforandringer med øgede toldsatser. Det er uholdbart.

Han blev hurtigt bakket op af Mitt Romney, senator fra Utah og partiets præsidentkandidat i 2012, der kaldte toldsatserne et "angreb på vores venner" i Mexico.

Trump, der i øjeblikket er ved at afslutte et statsbesøg i Storbritannien, kommenterede modstanden fra partikollegerne tirsdag.

Han beskrev det som "uklogt" at afvise hans planer, og at han var sikker på "formidabel opbakning" fra sit parti.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter