Republikanske senatorer giver sundhedsreform muligt dødsstød

To senatorer fra Trumps egen lejr afviser hans lovforslag om en sundhedsreform. Den risikerer dermed at falde.

Senatorerne Jerry Moran og Mike Lee offentliggjorde deres indvendinger mandag amerikansk tid. (Foto: Reuters Photographer © Scanpix)

Yderligere to republikanske senatorer melder sig i koret af modstandere af partiets reviderede forslag til en ny sundhedsreform.

Dermed kan det omstridte lovforslag sandsynligvis ikke blive godkendt i Senatet.

Senatorerne Jerry Moran og Mike Lee offentliggjorde deres indvendinger mandag amerikansk tid.

- Vi må begynde på en frisk med en åben lovgivningsproces for at komme frem til innovative løsninger, siger Jerry Moran, senator fra Kansas, i en erklæring.

Republikanerne har 52 af de 100 pladser i Senatet og tåler derfor ikke flere end to udbrydere, hvis partiet skal sikre et nødvendigt flertal.

Flere er i mod reformen

I sidste uge erklærede republikanerne Susan Collins og Rand Paul fra Senatet deres modstand til forslaget.

Udkastet til en sundhedsreform, der er tænkt som en afløser for den nuværende Obamacare, har skabt splid i præsident Donald Trumps parti.

Især udsigten til, at mange amerikanere vil ende med at stå uden en sygeforsikring, hvis forslaget vedtages, vækker modstand hos mange.

I slutningen af juni udsatte Republikanerne i Senatet en afstemning om et forslag til en ny reform, fordi der var for stor modstand mod den i egne rækker.

Afstemningen skulle have fundet sted i denne uge, men på grund af sygdom er den udskudt endnu engang.

Et forslag, som blev vedtaget i Repræsentanternes Hus i maj, vil ifølge Kongressens budgetkontor føre til, at 23 millioner flere amerikanere vil stå uden sygeforsikring i 2026 i forhold til Obamacare.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk