Resten af EU-landene er uinteresserede i dansk valg

Dagens folkeafstemning er et rent dansk anliggende, fortæller DR's korrespondent i Bruxelles.

I EU har man alt for travlt med andre ting, til at bruge tid på den danske folkeafstemning, fortæller DR's korrespondent i Bruxelles, Karin Axelsson. (© DR Nyheder)

I Danmark har folkeafstemningen om retsforbeholdet fyldt avisforsider, debatprogrammer og samtalerne over kaffen eller frokosten.

Men i resten af EU har den danske folkeafstemning fået knap så megen opmærksomhed. Det fortæller DR's EU-korrespondent Karin Axelsson fra Bruxelles.

- Det er mildest talt hverken noget, der rydder forsiderne, fylder avissiderne eller bliver talt om på gader og stræder. Jeg tror faktisk, man skal være heldig, hvis man overhovedet møder nogen, der ved, at danskerne er til folkeafstemning i dag.

Afstemningen er nemlig et rent dansk anliggende og påvirker ikke de andre landes arbejde i EU, fortæller hun.

Drukner i store spørgsmål

Timingen for afstemningen har heller ikke hjulpet på sagen, fortæller Karin Axelsson. Det overskygges blandt andet af dagens møde mellem EU's indenrigs- og justitsministre, hvor man blandt andet skal diskutere Grækenlands håndtering af flygtningestrømmen.

- Samtidig er der hele terrordagsordenen, set i lyset af, hvad der er sket i Paris. Så sent som i går fremlagde Kommissionen en stor terrorpakke, og i sidste uge lavede man en ny aftale om Europol, fortæller hun.

- Så det er måske ikke det bedste tidspunkt at komme stikkende med nogle danske ønsker om særaftaler, for de sidder ikke og keder sig hernede i forvejen, siger Karin Axelsson.