Retssag i Bofors-skandalen på vej

En domstol i Indien mener, at der nu er nok bevisbyrde mod milliardær-brødrene Hinduja, til at dømme dem i en gammel bestikkelsesag mellem Sverige og Indien. Sagen handler om våben fra det svenske firma Bofors i 1980'erne.

En domstol i Indien mener, at der nu er nok bevisbyrde modmilliardær-brødrene Hinduja, der risikerer at få en sag på nakken iden gamle bestikkelsessag om våben fra den svenske fabrikBofors.

De tre brødre, Srichand, Gopichand og Prakash Hinduja, kan bliveanklaget for at have modtaget bestikkelse under en storsvensk/indisk våbenhandel i 1980'erne.

Brødrene bliver nu formelt tiltalt i retten på fredag. Detbringer dem et betydeligt skridt nærmere en retssag, som har væreten særdeles langsommelig proces.

Brødrene står bag et verdensomspændende forretnings-imperium somhar gjort dem til en af Storbritanniens mest velhavende asiatiskefamilier.

Våbensalg på højt niveau

Under dagens høring iDelhi, sagde dommer Prem Kumar at der var "en vandtæt sag, hvori demistænkte risikerer at blive dømt".

Sagen går tilbage til midt i 80'erne da den indiske regeringskrev under på en aftale med det svenske våben-firma Bofors.

Sagen foregik på højt niveau med statsminister Olof Palmeinvolveret. Også den daværende indiske premierminister, RajivGandhi, er blevet nævnt i forbindelse med salget.

Snart efter svirrede det med rygter om, at der havde været taleom bestikkelse. De indiske myndigheder iværksatte enundersøgelse.

Hinduja-brødrene benægter alt

Anklagerne mener, atBofors betalte omkring otte millioner dollars til Hinduja-brødrenesamtidig med at handelen blev indgået.

Det benægter alle parter. Hinduja brødrene benægter også, atderes beslutning om at blive henholdsvis britiske og scweiziskestatsborgere intet har med anklagerne mod dem at gøre.

Facebook
Twitter