Retsudvalg vil undersøge Trump for korruption og magtmisbrug

Højtstående folk i Trumps administration skal udlevere dokumenter.

Formand for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, Jerrold Nadler, mener, at Donald Trump har hindret rettens arbejde. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

Retsudvalget i Repræsentanternes Hus vil kræve at få dokumenter udleveret fra over 60 personer med forbindelser til USA's præsident Donald Trump. Det skriver blandt andre New York Times.

Målet er at bevise de anklager om korruption, magtmisbrug og hindring af rettens arbejde, der flere gange er rettet mod Trump. Blandt andet efter at præsidenten fyrede den forhenværende FBI-direktør James Comey, der netop havde beskyldt Trump for at kende til russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

- Der er ingen tvivl om, at Trump har hindret rettens arbejde, siger formand i retsudvalget Jerrold Nadler fra Demokraterne til den amerikanske tv-station ABC. Han mener, at undersøgelsen mod Trump kan danne grundlag for en rigsretssag, der kan afsætte præsidenten.

Han slår fast dog fast, at en sådan sag først kan komme på tale senere i forløbet.

- Vi har endnu ikke al fakta på plads, siger han.

De 60 personer, der skal undersøges, inkluderer højstående medlemmer af præsidentens administration samt forretningsforbindelser og familie, heriblandt hans ældste søn, Donald Trump Jr.

Retsudvalget vil kræve dokumenter udleveret fra blandt andre Trumps ældste søn, Donald Trump Jr. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Advokat: Trump løj om sit forhold til Rusland

Ønsket om en undersøgelse kommer under en uge efter, at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, rettede hårde anklager mod præsidenten, som han blandt andet kalder en løgner, svindler og racist.

Cohen fortalte blandt andet, at Donald Trump var bevidst om den russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg, og at præsidenten har løjet til Kongressen om sit forhold til Rusland.

Cohen blev i december dømt tre års fængsel, efter han blandt andet indrømmede at have betalt kvinder for ikke at udtale sig om deres affærer med Donald Trump under præsidentvalgkampen.

- Vi lærte fra Cohens vidneudsagn, at han direkte har involveret præsidenten i adskillige forbrydelser. Både mens Trump gik efter at få præsidentposten, og mens han har siddet i Det Hvide Hus, siger Jerrold Nadler til ABC.

Se klip fra Cohens vidneudsagn herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter