Rick Perry trækker sig fra præsidentvalgkamp

Republikaneren Rick Perry trækker sig fra præsidentvalgkampen, siger han ved et pressemøde i South Carolina.

Rick Perry har trukket sig i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat. (Foto: Jonathan Gibby © Scanpix)

Texas' guvernør, Rick Perry, opgiver at blive den næste republikanske præsidentkandidat. Det siger han ved et pressemøde i staten South Carolina, hvor der er primærvalg lørdag.

Rick Perry vil i de resterende republikanske primærvalg støtte den konservative Newt Gingrich i at blive republikanernes udfordrer til præsident Barack Obama ved præsidentvalget i november.

- Jeg er kommet til den konklusion, at der ikke længere er nogen farbar vej for mig i valgkampagnen 2012. Derfor suspenderer jeg min kampagne og vender hjem til Texas, siger han.

- Vi skal have en konservativ kandidat med klare konservative idéer for at redde USA. Newt Gingrich er ikke perfekt, men han er den bedste, fortsætter Perry, der derfor heller ikke deltager i debatten torsdag aften forud for lørdagens primærvalg i South Carolina.

Bommerter

Perry meldte sig ind i den republikanske valgkamp i august, og en overgang lå han øverst i meningsmålingerne.

Men fremgangen vendte efter nogle kontroversielle udtalelser og bommerter under de indledende debatter.

Blandt andet kunne Rick Perry under en vigtig tv-debat pludselig ikke huske, hvilke ministerier, han har planer om at nedlægge, hvis han bliver valgt ind i Det Hvide Hus.

Ved de efterfølgende caucus- og primærvalg i Iowa og New Hampshire endte det med skuffende resultater for den 61-årige guvernør.

Perry kom på femtepladsen i Iowa, hvilket fik ham til at trække sig lidt tilbage og overveje sit kandidatur.

Primærvalg lørdag

Efter de dårlige resultater i Iowa og New Hampshire var det på forhånd ventet, at Perry vil blive den næste, der trækker sit kandidatur.

De tilbageværende fire kandidater, Newt Gingrich, Rick Santorum, Ron Paul og Mitt Romney, kæmper nu videre om de republikanske vælgeres opbakning.

Forud for lørdagens primærvalg i South Carolina er Mitt Romney favorit, men Gingrich er halet ind på ham i meningsmålingerne.

FacebookTwitter