Rigmandsfestival på Bahamas endte i kaos: Deltagere kræver nu 100 millioner dollars

Fyre Festival blev solgt som en luksusfestival på en eksklusiv ø, men efter komplet kollaps måtte arrangører undskylde.

Vejret på Bahamas kan være meget voldsomt. Ifølge arrangørerne var det angiveligt også en årsagerne til den mislykkede festival, som var markedsført som et event for rige unge, der ville opleve noget helt unikt (arkivfoto). (Foto: MARC SEROTA © Scanpix)

Mangel på mad, vand, førstehjælps-udstyr og tag over hovedet skabte en livsfarlig og panisk situation.

Det mener en gruppe festivaldeltager, som nu sagsøger arrangørerne af en mislykket rigmandsfestival for 100 millioner dollars, svarende til lidt over 680 millioner kroner, skriver The Guardian.

Deltagerne skulle betale op mod 90.000 kroner for en billet til 'Fyre Festivalen', som blev afholdt på tropeøen Bahamas - til gengæld lovede arrangørerne intimkoncerter med blandt andre Blink 182, Skepta og Rae Sremmurd, luksusboliger og topbeværtning med dyr champagne på stranden.

Det var dog langt fra den virkelig, som mødte de unge deltagere, da de festklædte landede på den eksklusive ø i weekenden. Der var i stedet kaos.

Blink 182 havde aflyst koncerten, teltene var efterladte nødhjælpstelte, vilde hunde truede gæsterne på stranden, der var nærmest ingen mad eller drikke og værst af alt: de var strandet og kunne ikke forlade øen.

På Twitter sammenlignede flere gæster situationen med filmserien "Hunger Games" og klassikeren "Fluernes Herre", hvor en gruppe børn på en øde ø ender i alles kamp mod alle.

https://twitter.com/WNFIV/status/857744138019753984

På Twitter lagde en del af festivalgæsterne billeder og videoer ud fra den kaotiske situation på øen.

I en erklæring skriver arrangørerne, heriblandt rapperen Ja Rule, at de blev "overvældet af situationen":

- Vi havde forsøgt at lave vand- og affaldssystemer, havde købt en ambulance fra New York, lejet et fly, som kunne flyve 12 gange med gæsterne fra Miami. Vi troede, at vi klar.

- Men så landede alle gæsterne. Lufthavnen og busserne blev hurtigt overfyldte, og vinden ødelagde halvdelen af teltene. Det er en uacceptabel oplevelse for gæsterne, og vi tager det fulde ansvar, skriver arrangørerne.