Rigsadvokat vil tiltale Netanyahu for korruption

Israels premierminister vil blive tiltalt for korruption, oplyser landets rigsadvokat. "Politisk forfølgelse", siger hans parti.

Benjamin Netanyahu er den første siddende israelske premierminister nogensinde til at blive tiltalt. (Foto: pool © Scanpix)

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, vil formelt blive anklaget for bestikkelse, svindel og tillidsbrud.

Det oplyser Israels rigsadvokat, Avichai Mandelblit, ifølge blandt andre nyhedsbureauet Reuters.

I en pressemeddelelse fra justitsministeriet siger Mandelblit, at han har tænkt sig at tiltale Netanyahu i tre forskellige sager.

Netanyahu beskyldes blandt andet for at have taget imod gaver fra velhavende erhvervsfolk til gengæld for tjenester og for at bytte tjenester til positiv presseomtale.

Kendes han skyldig i anklagerne om bestikkelse, risikerer han op til 10 års fængsel, mens de to andre anklager kan udløse op til tre års fængsel, skriver The Guardian.

Premierministeren afviser alle anklagerne.

Under en tv-transmitteret tale kalder her til aften kalder han timingen - her seks uger før valget - "skandaløs" og beskylder sine politiske modstandere for at stå bag en heksejagt, skriver AP.

Vil blive siddende

Netanyahu har tidligere meldt ud, at han ikke har tænkt sig at trække sig, hvis han bliver anklaget. Efterforskningen af premierministeren har stået på i to år, og politiet har allerede anbefalet, at han anklages i tre forskellige sager om bestikkelse, svindel og tillidsbrud, skriver The Guardian.

Meningsmålinger pegede tidligere denne måned på, at Netanyahu var på vej mod en valgsejr ved det kommende valg til Israels parlament, Knesset, den 9. april.

Dette var til trods for, at han allerede var under en række beskyldninger om korruption.

Netanyahu har samlet set været premierminister i Israel i næsten 13 år.

Han var premierminister fra 1996 til 1999 og har efterfølgende været premierminister fra 2009 og frem til i dag.