Rigsretssag mod Brasiliens præsident afgøres midt under OL

Dilma Rousseffs politiske skæbne bliver afgjort samtidig med, at verdens sportsfolk kæmper om medaljer i Rio.

Brasiliens suspenderede præsident, Dilma Rousseffs, skæbne afgøres ved endnu en afstemning 16. august - fem dage før afslutningen på OL (Foto: Ueslei Marcelino © Scanpix)

Rigsretssagen mod Brasiliens suspenderede præsident, Dilma Rousseff, vil blive afsluttet midt under OL i Rio de Janeiro i august.

Det fremgår af en tidsplan, som senatets rigsretskommission offentliggjorde igår.

Tilhængere af den tidligere vicepræsident Michel Temer, som midlertidigt har overtaget præsidentposten fra Dilma Rousseff, har presset på for at få sagen fremskyndet.

Men rigsretskommissionens formand, senator Raimundo Lira, holder fast ved den oprindelige tidsplan med 16. august som slutdato.

Beslutningen er ifølge nyhedsbureauet Reuters et tilbageslag for den nye regering.

Den er ivrig efter, at Temer kan få udvidet sine magtbeføjelser og indføre besparelser, der skal rette op på et stort underskud på statens finanser og Brasiliens økonomi i det hele taget.

Der er i Brasilien, ifølge Reuters, desuden bekymring for, at usikkerhed om Michel Temers legitimitet som præsident kan holde nogle statsoverhoveder fra at deltage i åbningen af OL 5. august.

Rigsretskommissionen indleder høringer af vidner og sagkyndige onsdag i denne uge. 28. juli skal en færdig rapport afleveres til senatet, der skal stemme om den inden 2. august.

Derefter er der afsat 14 dage, hvor parterne i sagen kan komme med deres endelige argumenter, før Dilma Rousseffs skæbne afgøres ved endnu en afstemning 16. august - fem dage før afslutningen på OL.

/ritzau/Reuters

FacebookTwitter