Ritt og fond opgiver hjælp til Ungdomshuset

Både overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og Fonden Jagtvej 69 opgiver at finde et nyt ungdomshus, fordi de unge afviser den tidligere Stevnsgade Skole.

Omkring 700 unge trodsede den bidende kulde og var torsdag samlet på Nørrebro i København for at demonstrere for flere ungdomshuse (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Torsdag aften opgav både Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og Fonden Jagt 69 at hjælpe de unge i Ungdomshuset i København med at finde en ny adresse. Det sker, fordi de unge afviser en tidligere skole som nyt ungdomshus.

- Jeg føler, at vi har vendt og drejet hver mulig sten for at finde en løsning, men de unge har ikke ønsket at tage mod håndsrækningen. Det er dybt beklageligt, og jeg kan forstå, at advokat Knud Foldschack, som vi har haft et seriøst og konstruktivt samarbejde med, ser sin rolle som udspillet. Jeg kan ikke se, at vi kan gøre mere, skriver Ritt Bjerregaard i en pressemeddelelse.

Unge ikke interesseret

Foldschack er talsmand for Fonden Jagtvej 69, der vil købe et nyt hus til de unge. Han opgav tidligere i dag at fortsætte arbejdet med at finde et Ungdomshus, da de unge meddelte, at de ikke var interesserede i at flytte.

- Vi er ikke fornærmede, men bare kede af det. Hvis nogen har lyst til at inddrage os i det videre forløb, vil vi meget gerne tale med dem, sagde Knud Foldschack, som mener, at de unge stadig lader en dør stå åben.

- Som jeg fornemmer det, vil de på deres møde på mandag stille nogle krav til kommunen og nærmere præcisere, hvilke løsninger de kan gå ind for i et nyt ungdomshus, siger Foldschack til Ritzau.

Tror fortsat på løsning

Fonden ser kun to mulige løsninger på nuværende tidspunkt:

At Faderhuset, som ejer bygningen på Jagtvej 69, alligevel beslutter sig for at sælge ejendommen, eller at de unge ombestemmer sig.

De Radikale og SF tror fortsat på en løsning.

- Vi erkender selvfølgelig, at en løsning kan være svær, og at der selvfølgelig kun er begrænsede muligheder tilbage, men vi synes jo også at det er rigtig ærgerligt, hvis en by som København måske ikke kan rumme unge, som dem der er i Ungdomshuset, siger Katrina Feilberg (R) medlem af Borgerrepræsentationen.

Rodet og uskøn

Hun betegner den seneste udvikling i sagen om Ungdomshuset som en "farce".

Også SF kalder forløbet "rodet og uskønt".

Børne- og Ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard finder det samtidig besynderligt, at Ritt Bjerregaard allerede tidligt torsdag erklærede kommunens rolle i sagen for udspillet, selv om der var aftalt et møde senere torsdag aften i de fortsatte bestræbelser på at finde en løsning.

- Det er stadig en kommunal opgave at finde et nyt hus til de unge, siger borgmesteren.

Facebook
Twitter