Robot fejlede på lager hos Amazon: 24 medarbejdere endte på hospitalet

Fagforening melder sig klar til kamp for de ansattes sikkerhed.

Robotten hev en dåse med bjørnespray ned fra en hylde på et Amazon-lager i New Jersey. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

Går du og frygter robotternes indtog på arbejdsmarkedet?

Så er det måske med god grund.

Det har det i hvert fald været for de mange medarbejdere, der onsdag blev udsat for et robotangreb på et amerikansk Amazon-lager i Robinsville i New Jersey.

Her gik en robot amok ved en fejl og rev en bjørnespray ned fra en lagerhylde, så den punkterede. Og da dampene fra beholderen (der minder om en peberspray, red.) flød ud i lokalet og blev indåndet af ansatte, måtte ambulancerne rykke ud.

24 personer var nemlig i en tilstand, der krævede behandling på hospitaler i området, skriver ABC News.

Medarbejdersikkerhed er toppriotitet

Flere medarbejdere er berørt af situationen, og mange er ifølge lokale medier blevet syge af dampene fra den ødelagte bjørnepray.

En talsmand oplyste dog i går til ABC News, at de 24 ansatte, der blev bragt til hospitalet, med al sandsynlighed ville blive udskrevet inden for et døgn.

Og virksomheden, der har lagre i hele verden, understregede i et skriftligt svar, at medarbejdernes sikkerhed er en topprioritet i virksomheden.

- Sikkerheden for vores medarbejdere er altid vores højeste prioritet, og vi har indledt en undersøgelse af forløbet. Vi vil gerne takke alle dem, der var på stedet og hjalp, lød det fra Amazons talsmand onsdag aften.

Fagforening er klar til kamp

I den amerikanske fagforening for handelsansatte er formanden, Stuart Appelbaum, ikke overbevist.

Han mener, at hændelsen er endnu et eksempel på, at Amazon sætter medarbejdernes sikkerhed over styr på deres lagre rundt om i verden, fordi effektivitet er i højsædet.

- Amazons automatiserede robotter har bragt mennesker i livsfare i dag, og konsekvenserne for de ansatte kan være katastrofal. Vi kender jo fortsat ikke langtidspåvirkningen af det, der er sket, lyder det ifølge ABC News fra Stuart Appelbaum, der melder sig klar til kamp.

- En rig virksomhed som Amazon skal ikke slippe for repressalier, når de bringer hårdtarbejdende menneskers liv i fare, og vores fagforeningen opgiver ikke kampen, før Amazon bliver holdt ansvarlig for denne og andre farlige situationer.

Facebook
Twitter