Røde Kors udsætter nødhjælp til Østghouta

Forholdene i Østghouta tvinger hjælpeorganisationer til at udskyde levering af nødhjælp.

En konvoj med nødhjælp, der i dag skulle køre ind i det belejrede Østghouta i Syrien, kan ikke komme frem på grund af forholdene i området.

- Dagens konvoj er udskudt, idet situationen udvikler sig på landjorden. Det tillader os ikke at udføre operationen under sådanne forhold, siger Ingy Sedky fra Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC).

Den kolonne af lastbiler, der skulle være kørt ind i byen Douma i Østghouta, holder parkeret i udkanten af området ved et af de regeringskontrollerede checkpoints.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår det så kan lade sig gøre at køre ind i området med den stærkt tiltrængte hjælp.

Foruden ICRC står også FN og den syriske Røde Halvmåne bag forsøget på at få mad, medicin og andre fornødenheder ind til den belejrede enklave.

Det er anden gang i denne uge, at de livsnødvendige forsyninger bliver afbrudt.

Mandag lykkedes den en anden konvoj med nødhjælp at komme ind i Østghouta, men lastbilerne måtte køre ud igen, inden al nødhjælp var udleveret.

Det oprørskontrollerede Østghouta har været under belejring af syriske regeringsstyrker siden 2013.

Belejringen har medført, at blandt andet mad og medicin er blevet en mangelvare blandt de 400.000 indbyggere i Østghouta.

/ritzau/