Rød 'champagne'? 'Vi kender jo allerede de europæiske vine, og før eller siden kommer de også til at lære vores at kende'

Der er gang i den gastronomiske udvikling i Rusland, der producerer prisvindende - røde - bobler.

Det er nok ikke lige borsjtj, kvas og kål, man først tænker på, når man skal udvælge sig en gourmet-destination for den helt store kulinariske oplevelse.

Men ikke desto mindre kastede den verdensberømte madguide Michelin i sidste uge en håndfuld stjerner over Ruslands hovedstad, Moskva, som nu har i alt ni restauranter med enten en eller to af de eftertragtede symboler.

Og til at væde gourmet-paletten hører naturligvis også vin, som russerne også producerer - og det af sådan en kvalitet, at den mousserende vin vinder hæder og udmærkelser i internationale vinkonkurrencer. Som eksempelvis vinhuset Abrau Djurso, der gennem 150 år har leveret vin til russerne.

- Det er stadig få, der kender russisk vin af forskellige subjektive årsager, men i dag sælger Abrau Djurso sin mousserende vin til 18 lande, siger Andrej Gennadijvitj Jermakov, der er ansvarlig for vinmarkerne.

- Vi kender jo allerede de europæiske vine, og før eller siden kommer de også til at lære vores at kende.

Værdsat bliver de i hvert fald af de turister, der lægger vejen forbi, og ikke mindst den vinekspert - af fransk oprindelse, naturligvis - som vinproducenten har hentet ind for at forfine de gyldne - og røde - dråber.

- For mig er vinhuset Abrau Djurso på højde med et internationalt brand. Jeg tror, at Rusland er den største forbruger af rød mousserende. Det er meget unikt, siger Georges Blanck.

FacebookTwitter