Røde øjne og hvide kløer: Albinopanda fanget på kamera i Kina

Hvad der ved første øjekast kunne ligne en isbjørn på afveje, er en unik variant af pandaen.

Den usædvanlige panda er blevet fotograferet af et vildtkamera i Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina

Kina har offentliggjort billeder af en meget usædvanlig skabning: en kridhvid panda med røde øjne.

Ifølge det kinesiske medie South China Morning Post er det første gang nogensinde, at en albinopanda er blevet fotograferet i den vilde natur.

Det var et vildtkamera i det nationale Wolang naturreservat i Sichuan-provsinsen i det sydvestlige Kina, der forevigede pandaen uden sort pels og pletter omkring øjnene.

Pandaen Xing i det nye anlæg i Zoologisk Have i København ligner en panda, som den normalt tager sig ud. Pandaens sort-hvide pels kan skyldes dens hang til bambus, foreslår amerikanske forskere. Der kan dog også være andre forklaringer, tilføjer dansk professor. Det skriver Videnskab.dk. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Li Sheng, en forsker ved det biovidenskabelige fakultet på Beijings Universitet, bekræfter, at der er tale om en helt unik bjørn.

- Det er første gang, at en albinopanda er blevet fanget på kamera, hvilket indikerer, at der må være sket en genmutation i kæmpepandabestanden, siger forskeren. Han gætter på, at bjørnen er mellem et og to år gammel.

Kan blive solskoldet

Li Sheng vurderer, at pandaen ser sund og rask ud.

- Vurderet ud fra fotoet, ser pandaen ud til at være fysisk stærk og i stand til at tage raske skridt. Det indikerer, at genmutationen ikke påvirker pandaens normale liv.

Forskeren mener også, at bjørnen vil være i stand til at reproducere sig selv.

Men at være så hvid kan medføre udfordringer, som mange albino-mennesker sikkert også kan nikke genkendende til.

Ifølge forskeren vil bjørnen være følsom over for solens stråler foruden at være meget iøjnefaldende.

Repræsentanter fra naturreservatet fortæller, at de nu vil installere flere bevægelsesfølsomme kameraer. Derved vil de følge den sjældne pandas opvækst og samkvem med de øvrige artsfæller i området samt holde øje med, om den parrer sig med andre pandaer.

Opdateret med video.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter