Rom skal have sit eget luderkvarter - og det er ikke langt fra Vatikanet

Den katolske kirke stejler, men de lokale jubler: Vi har brug for ro.

Roms borgmester Ignazio Marino er en meget glad mand. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)

Den katolske kirker kalder det "skamfuldt", men kvarterets beboere er begejstrede for Roms borgmesters nyeste plan.

Fredag aften gav borgmester Ignazio Marino nemlig sin velsignelse til et eksperiment af de mere eksotiske i byens finanskvarter EUR: Det skal gøres til Roms første luderkvarter.

En stor del af kvarterets gadehjørner er allerede belejrede af prostituerede dag og nat, og det har i lang tid generet finanskvarteres beboere. Derfor skaber planerne glæde i kvarteret.

- EUR er allerede byens red light district (prostitutionszone, red.) med mere end 20 gader under belejring dag og nat, siger den lokale beboer Cristina Lattanzi til avisen La Repubblica.

Hun beskriver den nuværende situation som et mareridt.

- Der er gader for transvestitter, gader for meget unge piger, gader for mandlig prostitution. Vi beboere har brug for lidt fred.

Kirken protesterer - de lokale jubler

For Roms byråd handler det om at tackle alfonseri og menneskehandel - og beboernes frustrationer.

Social- og sundhedsmedarbejdere, der skal dele kondomer ud og fremme sikker sex, er en del af satsningen. Derudover kan politiet nu lange bøder ud på 500 euro til alle, der arbejder uden for den designerede zone.

Finanskvarteret har hjemme i den sydlige del af byens historiske centrum, der ligger et gudommeligt stenkast fra Vatikanet. Og den katolske kirke protesterer allerede over planerne.

"Skamfulde" planer for kristendommens vugge

Avvenire, der er den italienske bispekonference CEI's ugeblad, kalder ifølge AFP planerne "skamfulde" for "en by, der er kristne humanismes vugge og hjerte".

Og direktøren for den katolske velgørenhedsorganisation Veritas kalder forsøget for moralsk forkert.

- Prositution er allerede forbundet med udnyttelse af mennesker. Et forsøg på at legalisere eller tolere det er derfor altid en fejl, siger Enrico Feroci ifølge AFP.

Den katolske samling af italienske bisper arbejder for at få Italien til at efterabe Sverige og kriminalisere kunder i stedet for sexarbejdere.

2,5 millioner mænd som kunder

Mange dele af støvlelandets hovedstad har de samme problemer som EUR med gadeprositution og de sociale problemer det medfører.

Derfor er flere lokalpolitikere begejstrede for forsøget.

- Det er et modigt skridt, og et som hele byen - institutioner og foreninger - bør bakke op om, siger Andrea Catarci ifølge AFP.

Bliver ordningen en succes, er det planerne at skabe endnu tre kvarterer, hvor gadeprostituerede kan drive deres forretning.

2,5 millioner italienske mænd gør med jævne mellemrum brug af landets 70.000-100.000 prosituterede, skriver nyhedsbureauet AFP.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk