Romney-familien er vant til at tabe

Det er ikke første gang, Romney-familien taber. Både Romneys far og mor har tabt et politisk valg.

Det er ikke første gang, Romney-familien taber. Både Romneys far og mor har tabt et politisk valg. (© Scanpix)

Da Mitt Romney tabte til Barack Obama kunne Romney-familien føje endnu et til rækken af politiske nederlag.

Romneys familie har haft heldet med sig i business-verdenen, men når det kommer til de politiske karrierer i familien, er de flere gange blevet nummer to. Det skriver NRK.

Både mor og far har tabt

Mitt Romneys far, George Romney, var både forretningsmand, men også politiker i det republikanske parti. Han var guvernør i Michigan fra 1963 til 1969, og i 1968 forsøgte han at blive præsidentkandidat. Han blev dog slået af Richard Nixon, der også blev USA's præsident.

Også Mitt Romneys mor, Lenore LaFount Romney, prøvede sig med en politisk karriere. I 1970 stillede hun op til senatet. Men hun kom ikke ind.

Mitt Romney har tabt før

Og det er ikke kun forældrene, der har tabt før. For tirsdagens nederlag var heller ikke Mitt Romneys første. I 1994 stillede Mitt Romney op til senator i Massachusetts, men tabte til den siddende senator demokraten Ed Kennedy.

Og 14 år senere - i 2008 forsøgte Mitt Romney at blive republikanernes præsidentkandidat. Han måtte dog trække sig, da det stod klart, at han ville tabe til John McCain, som tabte valget til Obama.

Blev ikke justitsminister

Også Mitt Romneys svigerinde har forsøgt at blive senator. Det gjorde hun to gange i slutningen af 90'erne - og hun tabte begge gange. Også broderen selv, Scott Romney, har forsøgt sig med en politisk karriere i 90'erne, da han stillede op til at blive justitsminister.

Og tirsdag den 6. november 2012 tabte en Romney altså endnu engang. Denne gang til den siddende præsident Obama.