Romney: Jeg er de fattiges bedste bud

Republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, forsøger at rette op på uheldige udtalelser uden stor succes.

Republikanernes præsidentkandidat, Mitt Romney, har fortsat travlt med at reparere på skaden, efter han på et lukket møde kom med nogle uheldige udtalelser, som forleden blev offentliggjort.

Romney fastslår nu, at den fattige del af den amerikanske befolkning vil være bedre tjent med ham som præsident, end den vil med Barack Obama.

I en skjult optagelse, der mandag blev lagt ud på internettet, omtaler Romney store dele af den amerikanske befolkning som sociale nassere. Udtalelserne fandt sted under et indsamlingsmøde med velhavende tilhængere.

Fodfejl fylder mest

Optagelsen omtales nu som "47-procents-videoen", fordi Romney fastslår, at de 47 procent af vælgerne, som støtter Barack Obama, "er afhængige af det offentlige, betragter sig selv som ofre og mener, at regeringen er forpligtet til at tage sig af dem".

Romney bestræber sig på at gøre økonomien til hovedtemaet ved valget den 6. november, men i medierne og blandt vælgerne er Romneys seneste fodfejl det tema, som fylder mest.

- Spørgsmålet i denne valgkamp drejer sig ikke om, hvem der bekymrer sig om de fattige og middelklassen. Jeg gør, han gør, siger Romney på et vælgermøde i Atlanta.

Vi vil begge hjælpe de fattige

- Spørgsmålet er, hvem der kan hjælpe de fattige og middelklassen. Jeg kan. Han kan ikke, og det har han bevist de seneste fire år, siger han om Barack Obama.

Ifølge en aktuel meningsmåling blandt registrerede vælgere fra Ipsos/Reuters har 43 procent af de adspurgte nu en mere negativ opfattelse af Mitt Romney end de havde, før den skjulte filmoptagelse dukkede op. 26 procent synes nu bedre om Romney.