Roms gader stinker af skrald: Nu sendes flere skraldevogne på gaden efter krisemøde

Sundhedsmyndighederne advarer om smittefare på grund af skraldet i gaderne.

- Det her er normalt. Der er ikke plads, så jeg må tage skraldet med hjem.

Sådan fortæller Ricardo Manini, der bor i Rom, mens han forsøger at klemme en brugt flaske ind i en overfyldt skraldespand.

Problemerne med skrald i den italienske hovedstad er bare vokset og vokset. I mange bydele er skraldespandene ikke blevet tømt længe.

  • Stanken fra skraldespandene har været ulidelig i sommervarmen, beretter mange indbyggere i den italienske hovedstad. (Foto: vincenzo pinto © Scanpix)
  • Ricardo Manini leder forgæves efter en plads i affaldscontaineren for bruge flasker.
  • Sundhedsmyndighederne advarer om smittefare i forbindelse med de store mængder skrald, der bliver efterladt på gaden. (Foto: MAX ROSSI © Scanpix)
1 / 3

Nu begynder særligt indsatte skraldemænd dog at fjerne skraldet fra gaderne, efter landets miljøminister og Roms borgmester i forgårs fandt frem til en midlertidig løsning på skraldeproblemet på et krisemøde.

Skraldet er en smittefare

De enorme mængder skrald i gaderne har fået landets sundhedsmyndigheder til at advare om smittefare på grund af den store mængde skrald i gaderne.

- Måger, rotter, katte og hunde snuser rundt i det. Hvis katte og hunde bliver smittet af noget i skraldet, kan smitten sprede sig gennem deres urin og afføring, lyder det fra Roberto Volpe, der er læge hos det italienske Center for Forebyggelse og Behandling af smitsomme sygdomme.

Bebrejder politikerne

Rom har i årevis haft problemer med at håndtere, den skrald byens indbyggere producerer. Politikerne fra de forskellige partier skyder skylden på hinanden, mens indbyggerne bebrejder politikerne for deres manglende ageren på området.

- Frøken Raggi (Roms borgmester Virginia Raggi fra partiet Femstjernebevægelsen, red.) skulle prøve at gå en lille tur her i området. For jeg ved, at der er meget pænere i det område, hun bor i, lyder det fra Rossana Franza, der bor i den italienske hovedstad.

Roms borgmester Virginia Raggi fra Femstjernebevægelsen forlader Palazzo Chigi efter et møde med Italiens premierminister. (Foto: Tiziana Fabi © Scanpix)

Det hele er kun blevet værre af, at to forbrændingsanlæg i nærheden af Rom er blevet lukket midlertidigt på grund af renovering. Samtidig bliver stanken fra skraldet værre her i sommervarmen, fortæller lokale.

- Om aftenen kan vi ikke gå ud, stanken er forfærdelig. Man kan ikke gå på fortovet, hvis man skal gå tur med sin hund. Man bliver nødt til at gå på vejen. Det er skammeligt, lyder det fra Alessia, en indbygger i den italienske hovedstad.

Facebook
Twitter