Ruller genåbning tilbage efter nyt virusudbrud: Australiens næststørste by lukker ned

Et nyt coronaudbrud betyder, at over fem millioner indbyggere bliver bedt om at blive hjemme i byen Melbourne.

I seks uger bliver byens indbyggere bedt om at blive hjemme. (Foto: William WEST © Scanpix)

Australiens næststørste by, Melbourne, og en række forstæder bliver lukket ned efter genopblussen af coronavirus.

Det betyder, Melbourne i Australien ruller dele af genåbningen tilbage, hvilket betyder, at over fem millioner indbyggere bliver bedt om at blive hjemme de næste seks uger.

Et virusudbrud i ni boligblokke i Melbourne har været anledning til, at byen igen lukker ned: Den 4. juli blev der indført udgangsforbud for de 3.000 beboere, og nu bliver det fulgt af flere restriktioner for alle indbyggere i Melbourne.

  • Et smitteudbrud i ni boligblokke i Melbourne er anledning til genlukningen af byen. Omkring 3.000 blev i første omgang sat i karantæne. Her leveres mad til karantæneramte beboere. (Foto: JAMES ROSS © Scanpix)
  • Medarbejdere fordeler madvarer og andre nødvendigheder til brandmænd, der bringer det videre til beboerne. (Foto: JAMES ROSS © Scanpix)
  • Bandmænd iført værnemidler gør klar til at fordele varerne til beboerne. (Foto: STRINGER © Scanpix)
1 / 3

Det meddeler delstaten Victorias premierminister, Daniel Andrews, ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

- Disse høje antal af nye smittetilfælde er uholdbare, siger Daniel Andrews ved en pressebriefing ifølge Reuters.

Ifølge BBC så har premierministeren sagt, at man gerne må forlade hjemmet, hvis man skal til lægen, skal købe ind, hvis man bliver nødt til at arbejde eller studere, eller man har brug for lidt daglig motion.

- Det er ikke ens betydning med, at man skal gå i gang med at løbe et maraton eller tage på en flere timer lang vandretur hundrede kilometer væk fra hjemmet, siger Victorias premierminister, Daniel Andrews.

Derudover slår premierministeren også fast, at når han mener, at man skal blive hjemme, så betyder det på hjemadressen og ikke i ens sommerhus.

Tiltaget betyder, at den igen står på fjernundervisning for de fleste skoleelever. Desuden begrænses restauranter og caféer til takeaway.

Rekordhøjt antal tilfælde

Delstaten Victoria har registreret 191 nye tilfælde alene det seneste døgn. Og i går blev der konstateret 127 nye smittetilfælde.

Antallet af smittetilfælde i Melbourne har taget til de seneste tid.

Det har blandt andet medført, at delstaten New South Wales har lukket grænsen til nabostaten Victoria for at begrænse smitten.

Det er første gang i 100 år, at grænsen mellem de to stater har været lukket. Sidst skete det under den spanske syge.

Facebook
Twitter