Rumsonde skal gøre Israel til den femte rummagt

Israel bliver den blot femte nation til at nå månen, hvis missionen gennemføres.

3… 2… 1… tænd!

Himlen over Florida lyste pludselig skarpt op i nat, da Israel sendte en rumsonde med navnet ’Genesis’ mod månen. Israels ambition er at blive den femte rummagt, der når månen efter USA, Rusland, Indien og Kina, der alle har gennemført succesfulde månemissioner.

Israel brugte den kendte milliardær Elon Musks Space X-affyringsrampe i Florida til at sende deres sonde mod månen.

Genesis er ubemandet og vil gøre Israel til den kun femte nation, der når månen med en sonde, hvis missionen altså går som planlagt.

Rute på flere millioner kilometer venter

Allerede en halv time efter rumsonden lettede, begyndte den at sende data tilbage til teknikerne.

- Vi vil fortsætte med at analysere de her data, men faktum er, at vi nu er en del af en meget eksklusiv gruppe, der har sendt en rumsonde mod månen, lød det fra Yigal Harel, en tilfreds leder af missionen.

Planen er, at sonden skal lande på månen i midten af april, når den har tilbagelagt en rute på ikke mindre end 6.5 millioner kilometer. Egentlig er der ”kun” omkring 386.000 kilometer til månen, men rumsonden tager en mere omstændelig rute.

På månen skal den hen over to-tre dage tage billeder af, hvor den er landet, samt lave målinger af månens magnetfelt.

Når den relativt korte mission er overstået, vil rumsonden blive lukket ned og efterladt på månens overflade.

I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Israel ville blive den fjerde nation, der ville nå månen med en rumsonde. Det er nu rettet til, at de bliver den femte nation, da Indien også har haft en rumsonde på månen.

Facebook
Twitter