Rusland advarer Nato mod at opruste i Østeuropa

Placeringen af tunge våben i de baltiske lande og andre Nato-lande i Østeuropa er en stor fejl, siger Moskva.

Ruslands udenrigsministerium advarer Nato mod at opruste i Østeuropa. Landet har ellers i den seneste tid selv tilført store mængder tungt skyts til grænsen tæt ved Ukraine. (© Scanpix)

Den russiske udenrigsministerium advarer Nato mod at øge sin tilstedeværelse i nogle af de lande, der grænser op til Rusland. Det kan få farlige konsekvenser, siger ministeriet ifølge Reuters.- Vi håber, at fornuften vil sejre, og at situationen i Europa ikke vil udvikle sig til en ny militær konfrontation, der kan få farlige konsekvenser, skriver udenrigsministeriet i Moskva i en meddelelse mandag.

Tunge våben tæt på RuslandDer er en risiko for, at USAs militære strategi på Natos østlige flanke kan miste forbindelsen til virkeligheden og til det europæiske folks politiske ønsker, lyder det ifølge nyhedsbureauet Tass fra ministeriet.Meldingen kommer få dage efter, at New York Times bragte en artikel om, at USAs forsvarsministerium, Pentagon, har en plan klar om en fast udstationering af kampvogne, pansrede mandskabsvogne og andre tunge våben til lande i Østeuropa og Baltikum.

Markering over for RuslandHandlingen kan ses som endnu et tegn på det forværrede sikkerhedspolitiske niveau i Europa.Mark Galetti, der er professor ved New Yorks Universitet og ekspert i russisk sikkerhedspolitik siger til New York Times, at en militær oprustning i Baltikum er en klar markering over for Rusland./ritzau/Reuters

Facebook
Twitter