Rusland advarer USA: Hvis I angriber Syrien, skyder vi jeres missiler ned

Verden venter lige nu på USA's reaktion efter lørdagens formodede giftgasangreb.

USA's præsident, Donald Trump, sagde mandag, at han inden for 48 timer vil komme med amerikanernes modsvar på det formodede giftgasangreb i Syrien. (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

Hvis de amerikanske styrker begynder at affyre missiler mod Syrien, vil russerne skyde dem ned, inden de når deres mål.

Det siger Ruslands ambassadør i Libanon, Alexander Zasypkin, ifølge nyhedsbureauet Reuters til den libanesiske tv-kanal al-Manar.

- Hvis der kommer et amerikansk angreb, vil missilerne blive skudt ned - og endda også de steder, hvor de blev affyret fra, siger han.

Tv-stationen bliver styret af Hezbollah, der er nær allieret med den syriske præsident, Bashar al-Assad. Og ambassadøren siger ifølge Reuters, at han refererer fra en udmelding, som er kommet fra den russiske præsident, Vladimir Putin, og den russiske forsvarschef.

I interviewet understregede han også, at man bør undgå et sammenstød, og derfor er russerne "klar til at forhandle".

Meldingen kommer efter nattens møde i FN’s Sikkerhedsråd, hvor den russiske ambassadør, Vassily Nebenzia, advarede den amerikanske regering mod at gribe militært ind i Syrien som følge af lørdagens formodede giftgasangreb.

Ifølge den russiske regering vil amerikanerne ”bære ansvaret” for alle de ”ulovligt militæreventyr”, som de beslutter sig for at gennemføre.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sagde mandag, at han inden for 48 timer ville komme med et "kraftigt modsvar" på lørdagens angreb.

Ifølge det amerikanske Udenrigsministerium blev der efter alt at dømme brugt nervegift under det dødelig angreb på den syriske by Douma.

Det har den russiske regering, der er allieret med det syriske styre, afvist. Og i nat nedlagde russerne veto i FN's Sikkerhedsråd mod en amerikansk resolution, der både skulle undersøge angrebet og fastslå, hvem der stod bag.

Russerne fremsatte efterfølgende deres egen resolution, hvor man også ville undersøge angrebet i Douma - dog uden at man også skulle placere et ansvar for det. Det ville USA, Storbritannien og Frankrig ikke gå med til, og derfor stemte de nej til det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk