Rusland afviser beskyldninger om hacking

Samtidig beskylder Ruslands udenrigsminister medierne for at lave falske historier.

Den russiske udenrigsminister mener, at medier som CNN misinformerer folk. (Foto: © SERGEI CHIRIKOV, Scanpix)

Amerikanske efterforskere mener, ifølge CNN, at russiske hackere har skaffet sig adgang til Qatars statslige nyhedsbureau og plantet en falsk historie, der kan have bidraget til den igangværende konflikt mellem Golf-staterne.

Men det har intet på sig, siger Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov.

- CNN samt nogle andre massemedier fortjener ikke den rolle, de har, og misinformerer folk. De venter bare på denne slags ildelugtende historier eller skandaler, som de straks - uden beviser - giver Rusland skylden for, siger han.

De forenede emiraters udenrigsminister sheikh Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani har i et interview til CNN sagt, at han ligeledes mener, at den falske nyhed har medvirket til den nuværende krise, hvor flere lande har kappet alle forbindelser til Qatar.

I den falske nyhedshistorie skulle emiren – Qatars leder - have fremstået imødekommende og venlig over for Iran, der er ærkefjende til Saudi-Arabien, der er blandt de syv lande, som har boykottet Qatar.

Det drejer sig om Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Yemen, Libyen og Maldiverne.

Derudover skulle emiren ligeledes have sat spørgsmålstegn ved, hvor længe USA's præsident, Donald Trump, ville blive siddende i Det Hvide Hus.

Ifølge de amerikanske embedsmænd, som CNN har talt med, har målet med de falske nyheder været at splitte USA og dets allierede.

Qatars ambassade i Washington meddelte tidligere i dag, at efterforskningen af sagen stadig er i gang, og at resultaterne snart vil blive offentliggjort.