Rusland afviser: Vi har ikke 'pillet ved beviser' i Syrien

Den russiske udenrigsminister, Sergeij Lavrov, afviser amerikanske anklager om manipulation med beviser efter formodet giftgasangreb.

En amerikansk ambassadør i OPCW frygter, at russiske soldater (her i Damaskus, Syrien) har pillet ved beviserne i Douma. OPCW har endnu ikke fået adgang til byen. (Foto: OMAR SANADIKI © Scanpix)

- Jeg kan garantere, at Rusland ikke har manipuleret med beviser på stedet for angrebet.

Sådan lyder det i dag fra Ruslands udenrigsminister, Sergeij Lavrov, i et interview med BBC om det formodede angreb med giftgas i den syriske by Douma.

Meldingen kommer efter, at den amerikanske ambassadør for organisationen for forbud mod kemiske våben (OPCW), Kenneth Ward, ifølge nyhedsbureauet Reuters udtrykte bekymring for russisk indblanding.

- Det er vores opfattelse, at Rusland kan have besøgt det sted, der er blevet angrebet. Vores bekymring er, at de kan have pillet ved beviser med det formål at hindre OPCW's mission og mulighed for at udføre en tilbundsgående undersøgelse, sagde Kenneth Ward under et hastemøde i OPCW i Haag tidligere i dag.

Under mødet kom det også frem, at den delegation fra OPCW, der er taget til Douma for at undersøge angrebet, endnu ikke har fået adgang til området.

Ifølge OPCW skyldes den nægtede adgang, at Rusland og Syrien ikke mener, at området er sikkert nok til, at delegationen kan rejse derind.

Ifølge Reuters udtaler en unavngiven russisk topdiplomat dog, at OPCW ikke kan få adgang uden en "FN-tilladelse".

Sagen kort

  • Det formodede giftgasangreb i Douma fandt sted i sidste weekend.

  • Over 40 personer blev dræbt og mange hundrede såret.

  • Det formodede angreb udløste fredag et angreb på flere mål i Syrien foretaget af en koalition mellem USA, Frankrig og Storbritannien.

  • Både Syrien og Rusland, som er stærkt tilstede i konflikten i landet, afviser anklager om et giftgasangreb.

Facebook
Twitter