Rusland anholder Garry Kasparov

En uge før parlamentsvalget i Rusland har politiet i Moskva anholdt en af oppositionslederne, den tidligere skak-verdensmester Garry Kasparov i forbindelse med en demonstration i Moskva. DRs udsendte var til stede.

Den tidligere skakverdensmester Garry Kasparov talte under en protestdemonstration mod Putin i dag. (Foto: SERGEI CHIRIKOV © Scanpix)

En uge før parlamentsvalget i Rusland har politiet i Moskva anholdt en af oppositionslederne, den tidligere skak-verdensmester Garry Kasparov. DRs udsendte, Henrik Lerche, var til stede ved anholdelserne.

- Der var optræk til tumult, og politiet dannede kæde. 13 af de ledende regeringskritikere blev anholdt - og også Garry Kasparov, fortæller Henrik Lerche fra Moskva.

Det skete i forbindelse med en demonstration i dag i protest mod præsident Putin, som politiet slog ned på.

3.000 demonstranter

Også andre deltagere blev anholdt. Demonstrationen samlede omkring 3.000 mennesker i den russiske hovedstad, og den var arrangeret af Kasparovs parti, Et Andet Rusland, som samler modstandere af den russiske regering fra økonomiske liberalister til anarkister.

- Frihed-frihed, råbte menneskemængden, da Kasparov og andre blev kørt bort af politiet fra demonstrationen i Moskvas centrum.

Putin vil bevare indflydelse

Vladimir Putins parti, Forenet Rusland, står til en jordskredssejr ved valget, som holdes søndag 2. december.

Putins afløser som præsident findes ved præsidentvalget i marts næste år. Men der er forlydender om, at han ønsker at videreføre sin politiske indflydelse som landets premierminister.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e5f12a11f9d0b28f30571

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk