Rusland bekræfter: Mindst 40 dræbt i hård nødlanding

Et indenrigsfly fik problemer, kort efter det var lettet fra Moskva.

Mindst 40 personer mistede livet, da et russisk passagerfly i går brød i brand efter en hård nødlanding i Sjeremetjevo-lufthavnen i Moskva.

Tallet er ikke helt nøjagtigt, fordi forskellige russiske myndigheder giver modstridende oplysninger om antallet af overlevende, skriver nyhedsbureauet AP.

En talskvinde for Ruslands havarikommission sagde tidligt mandag, at 41 personer blev dræbt i ulykken, mens 37 overlevede. Men senere sagde den russiske sundhedsminister, Veronika Skvortsova, at 38 personer havde overlevet.

Den officielle liste med navne på de overlevende indeholder i øjeblikket 33 navne.

Det forulykkede fly på landingsbanen i Sjeremetjevo-lufthavnen. (Foto: Yuri Kochetkov © Scanpix)

Vendte om

En meddelelse fra lufthavnen siger, at flyet vendte om efter blot 27 minutter på vingerne på grund af uspecificerede tekniske problemer.

Tv-billeder og videoer fra sociale medier viser, at flyet foretog en særdeles hård nødlanding, som udløste en voldsom brand.

Billeder, der ifølge Russia Today er optaget af et overvågningskamera i lufthavnen, viser tilsyneladende flyet bevæge sig henad landingsbanen i høj fart, inden det letter en smule, rammer asfalten og bryder i brand.

Det forulykkede fly er et passagerfly af typen Sukhoi Superjet 100 fra det russiske flyselskab Aeroflot.

Flyet lettede klokken 18.03 med kurs mod Murmansk i den nordvestlige del af Rusland.

Overlevende takker personale

De ombordværende har tilsyneladende haft vidt forskellige chancer for at overleve nødlandingen.

I en video, som en passager, Mikhail Savchenko, siger, at han har filmet, lige efter det lykkedes ham at hoppe ud af flyet, kan man se, at bagenden er omspændt af flammer, mens nødslisker har foldet sig ud fra flyets forende.

Nogle af de passagerer, der sad forrest i flyet, nåede endda at få deres håndbagage med i flugten, hvilket har vakt kritik.

En af de overlevende, Dmitry Khlebushkin, udtrykker sin store taknemmelighed over for flypersonalet.

- Kun takket være stewardesserne overlevede jeg, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter