Rusland bekræfter at stå bag angreb på ukrainsk togstation

Ukraine melder om 25 dræbte. Rusland hævder i stedet, at over 200 ukrainske soldater blev dræbt.

Ruslands angreb skabte onsdag ødelæggelser i den ukrainske by Tjaplyne. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

Det var russiske styrker, der stod bag angrebet på en togstation i den ukrainske by Tjaplyne i går.

Det bekræfter det russiske forsvarsministerium i dag ifølge Reuters.

Der er forskellige meldinger om, hvor mange der blev ramt ved angrebet. Fra Ukrainsk side lyder det, at 25 er dræbt, og 31 er såret, og at der blandt ofrene var to børn. Herunder at angrebet var målrettet områder, hvor der bor civile.

Rusland hævder dog, at over 200 ukrainske soldater skal være dræbt, og oplyser samtidig, at angrebet var målrettet et ukrainsk militærtog.

Torsdag siger det russiske forsvarsministerium i en daglig opdatering desuden, at et russisk missil ramte et militærtog i byen Tjaplyne. Ifølge russerne skulle det levere våben til ukrainere ved frontlinjen i den østlige Donbas-region.

Det er ikke muligt for DR at bekræfte oplysningerne.

Tjaplyne ligger i Dnipropetrovsk-regionen i det centrale Ukraine.

Lidt syd for regionen ligger atomkraftværket Zaporizjzja samt havnebyerne Mariupol og Mykolajiv, der ligger ud til Sortehavet.

På uafhængighedsdagen var der i Kiyvs hovedgade opsat russiske ødelagte militærkøretøjer, som folk kunne kigge på. (Foto: Aleksandr Gusev / SOPA Images © © Aleksandr Gusev / SOPA Images)

Togstation ramt på dobbelte mærkedag i Ukraine

Både fra det ukrainske forsvarsministerium og fra præsident Zelenskyj havde der lydt advarsler om og bekymring for, at Rusland ville bruge den dobbelte mærkedag til et øget antal angreb.

Meldingen var da også, at luftalarmerne i Ukraine har lydt intet mindre end 189 gange, og det er et rekordhøjt antal, siden Rusland indvaderede i februar. Det fremgår af Ukraine Crisis Media Center.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskiy, og hans kone lagde blomster på uafhængighedsdagen til minde for de faldne soldater. Samme dag fandt angrebet mod togstationen i Tjaplyne sted. (Foto: Ukrainian Presidential Press Ser) (Foto: Ukrainian Presidential Press Ser)

Der har tidligere været angreb i samme størrelsesorden i Ukraine. I april blev en togstation i Kramatorsk ramt, og siden har der været angreb på blandt andet et indkøbscenter i Krementjuk i det centrale Ukraine, som kostede flere end tyve personer livet.

EU's udenrigschef fordømmer russisk 'raket-terror'

Efter angrebet har EU's udenrigschef, Josep Borell, onsdag været ude og fordømme det på Twitter.

- EU fordømmer på det kraftigste endnu et afskyeligt angreb fra Rusland på civile i Tjaplyne på Ukraines uafhængighedsdag. De, som er er ansvarlige for russisk raket-terror, vil blive stillet til regnskab, skriver han.