Rusland beskylder Ukraine for at angribe Kreml med droner: Putin var målet

Ukraine afviser at stå bag det påståede angreb.

Der florerer en video på sociale medier i Rusland, som påstås at vise et angreb på Kreml, samt andre videoer, der viser ild og røg som følge af det påståede angreb. Det har ikke været muligt for DR at verificere videoens ægthed eller hvem der står bag. Fotoet her er et skærmbillede fra videoen. (Foto: © OSTOROZHNO NOVOSTI)

Rusland beskylder Ukraine for at have angrebet den russiske regeringsbygning Kreml med droner i nat.

Ifølge myndighederne var målet den russiske præsident, Vladimir Putin.

Det beretter det russiske statsejede medie RIA og flere internationale medier.

Ifølge RIA udtaler talsperson for Kreml Dmitry Peskov, at præsidenten ikke befandt sig i bygningen på angrebstidspunktet, og at der ikke er sket skader på hverken personer eller bygninger.

Der florerer en video på sociale medier i Rusland, som påstås at vise et angreb på Kreml, samt andre videoer, der viser ild og røg som følge af det påståede angreb. Det har ikke været muligt for DR at verificere videoens ægthed eller hvem der står bag.

På Kremls hjemmeside skriver de, at Ukraine med to ubemandede luftfartøjer forsøgte at angribe Kreml, men at det lykkedes specialstyrker at afværge angrebet.

De oplyser desuden, at de betragter angrebet som en planlagt terrorhandling, og at de forbeholder sig retten til at gengælde hændelsen.

Ukraine reagerer

Fra ukrainsk side lyder det, at landet ikke har noget at gøre med det påståede angreb, og at en hændelse som denne kun vil provokere Rusland til at tage mere radikale midler i brug.

Det siger en talsperson fra det ukrainske præsidentkontor ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den ukrainske præsidentrådgiver Mykhailo Podolyak skriver til nyhedsbureauet, at Ruslands beskyldninger kunne indikere, at de i den russiske hovedstad, Moskva, forbereder et større angreb mod Ukraine i løbet af de næste dage.

Det påståede angreb kommer i kølvandet på flere andre droneangreb i Rusland.

I morges stod et russisk oliedepot nær broen til Krim-halvøen i flammer, og ifølge den lokale guvernør, Veniamin Kondratyeav, blev branden klassificeret som "højeste niveau af vanskelighed".

Det er samtidig ikke mere end fire dage siden, at endnu et oliedepot på havnen i Sevastopol på Krim brød i brand.

Angrebene tyder dog på at gå begge veje i denne uge.

For tredje nat i træk har Rusland ifølge myndighederne i Kyiv angrebet flere ukrainske byer, og ifølge det ukrainske luftvåben blev der sendt mindst 26 såkaldte Shahed-droner mod Ukraine.