Rusland er klar til at drøfte våbenhvile i Syrien

Ifølge Ruslands viceudenrigsminister Gatilov er Rusland villig til at se på mulighederne for en våbenhvile i Syrien.

I weekenden samles 30 stats- og regeringsledere og 70 fagministre i München i Tyskland, og situationen i Syrien står højt på dagsordenen. (Foto: ABDULMONAM EASSA © Scanpix)

Rusland er parat til at drøfte mulighederne for en våbenhvile i Syrien, fortæller den russiske viceudenrigsminister, Gennady Gatilov til det russiske nyhedsbureau Tass.

- Det er det, vi kommer til at tale om i München, siger han med henvisning til den kommende weekends sikkerhedskonference i den sydtyske by, hvor stats- og regeringsledere mødes for at drøfte den globale sikkerhedssituation.

Syrien forventes at være øverst på dagsordenen på konferencen Munich Security Conference (MSC).

En offensiv fra præsident Bashar al-Assads styrker støttet af luftangreb fra Rusland mod de vestligtstøttede oprørsstyrker har resulteret i, at flere hundredtusinder er flygtet fra Syriens største by, Aleppo.

EU, USA og Nato beskylder Rusland for at være med til at forværre krisen i Syrien gennem de massive luftangreb, men det afviser russerne..

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er mindst 500 mennesker, heriblandt mange civile, blevet dræbt i kampe i og omkring Aleppo siden begyndelsen af februar.

/ritzau/