Rusland er på vej med modsvar på udvisning af 23 diplomater

Britiske sanktioner er "en hidtil uhørt grov provokation", lyder det fra det russiske udenrigsministerium.

Storbritannien har blandt andet aflyst et kommende møde med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov (afbilledet). (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, Scanpix)

Der vil ikke gå lang tid, før Rusland vil komme med sit modsvar til de sanktioner, som Storbritannien i dag nedsatte overfor landet.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AP.

I udtalelsen gentages den fordømmelse over de anklager, som den britiske premierminister, Theresa May, fremsatte i går - nemlig at Rusland "højst sandsynligt" er ansvarlige for giftangrebet på den tidligere russiske spion, Sergei Skripal, og hans datter i det sydlige England den 4. marts.

- Vi finder det kategorisk uacceptabelt og uværdigt, at den britiske regering med sine usømmelige politiske mål har annonceret en hel række af fjendtlige sanktioner, heriblandt udvisningen af 23 russiske diplomater, lyder det i udtalelsen.

Ministeriet kalder samtidig sanktionerne for "en hidtil uhørt grov provokation, der underminerer den normale dialog mellem vores lande".

Storbritannien: Forgiftet med russisk nervegift

Theresa Mays anklager mod Rusland er baseret på resultaterne af den britiske efterforskning i angrebet på Skripal og hans datter.

De viser ifølge premierministeren, at de to er blevet forgiftet med nervegiften Novichok, som blev udviklet af det russiske militær under Den Kolde Krig.

Udover udvisningen af de 23 russiske diplomater har Storbritannien blandt andet aflyst alle kommende diplomatiske møder Rusland og aflyst kongefamiliens besøg i Rusland under det kommende fodbold-VM.