Rusland håner Ukraines ansættelse af Fogh

Ansættelsen af Anders Fogh Rasmussen er en ’fjendtlig gestus’, siger russiske politikere.

Russiske politikere er ikke imponeret over den tidligere danske statsministers nye rolle. (Foto: © Sebastien Pirlet, Scanpix)

Det er ikke faldet i god jord alle steder i Rusland, at Ukraines præsident har ansat Anders Fogh Rasmussen som særlig rådgiver.

Ansættelsen af den tidligere Nato-generalsekretær og statsminister blev mødt med modstand fra flere russiske politikere. Det skriver engelske The Guardian.

- Det her er selvfølgelig en del af en gestus, som vil blive bakket op af handlinger, men det er en fjendtlig gestus, siger Leonid Kalashnikov fra det russiske underhus.

Anders Fogh Rasmussen har tidligere arbejdet sammen med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, i form af sin kapacitet som Nato-generalsekretær. En rolle Fogh besad fra 2009 til 2014.

Det er derfor ikke helt tilfældigt, at det er Fogh, som tager rollen som rådgiver, mener en anden russisk politiker Konstantin Kosachyov, der kalder Rasmussens ansættelse for 'spil for galleriet'.

- Alt det her klovneri handler udelukkende om at holde Ukraine i fokus hos deres vestlige partnere, siger Kosachyov, der arbejder i det russiske overhus.

- Hvis de mister de vestlige landes interesse og selv skal løse deres egne problemer, så er det samme som en dødserklæring for Kiev-regimet, siger han.

Putin lukker Krim-debat

Ruslands præsident Vladimir Putin talte fredag i Athen med den græske premierminister Alexis Tsipras om konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Putin understregede dog, at spørgsmålet den ukrainske halvø Krim er lukket.

- Rusland vil ikke deltage i diskussioner med nogen om dette emne, sagde Putin.