Rusland intensiverer luft-bombardementer i Syrien trods kritik

Russiske kampfly har udført 18 aktioner mod 12 mål i Syrien.

Et ødelagt køretøj ses her i den syriske by Idlib i Syrien, efter russiske luftbombardementer angiveligt forsøgte at ramme en lejr for brigaden Suqour al-Jabal. (Foto: Anadolu Agency © 2015 Anadolu Agency)

Rusland intensiverer nu sine militære aktioner i Syrien, hvor landets kampfly de seneste par dage har bombarderet mål.

Det sker trods både kritik og opfordringer om at indstille luft-bombardementerne fra den amerikanskledede koalition af lande, der frygter, at Rusland rammer både civile og oprørsgrupper i landet med bomberne.

Siden i går har russiske kampfly gennemført 18 togter mod 12 militære mål i landet, oplyser kilder fra det russiske styre i Kreml ifølge engelske BBC.

Vestlige lande vil have angreb stoppet

Målene skal blandt andet være den syriske by Raqqa, der anses for en højborg for terrororganisationen Islamisk Stat. Men også byer som Aleppo Hama og Idlib er blevet ramt af russiske bomber, selvom Islamisk Stat har et meget lille fodfæste i disse områder.

Det er angreb som disse, der fået vestlige lande til at udsende en fælles opfordring til at indstille angrebene. Det er blevet antydet, at Rusland forsøger at ramme ethvert mål, der er fjendtligt over for den siddende præsident Bashar al-Assad.

Frygter IS får momentum

Foruden USA deltager England, Frankrig, Qatar, Tyskland, Tyrkiet samt Saudi-Arabien i koalitionen, der har bedt Rusland om at indstille angrebene. Frygten hos landene er, at de er med til at skabe yderligere momentum for Islamisk Stat i Syrien.

- Disse militære handlinger udgør en yderligere optrapning og vil kun give brændstof til mere ekstremisme og radikalisering, skriver landene.

Rusland har flere gange slået fast, at formålet med luftbombardementerne er at svække Islamisk Stat, der har kontrol over store områder af Syrien. Her retter man skytset tilbage mod de vestlige lande for ikke at gøre en ihærdig indsats for at stoppe Islamisk Stats fremmarch.

Der er ikke dansk deltagelse i den vestlige koalition af lande, der gennemfører militære offensiver i Syrien.

FacebookTwitter