Rusland: Kyiv står bag droneangreb i Moskva

Tidligere på morgenen kunne der høres eksplosioner i Moskva.

Tidligt tirsdag morgen blev en beboelsesbygning i Ruslands hovedstad, Moskva, ramt af droner. (Foto: © Uncredited, Associated Press)

Tidligt tirsdag morgen blev Ruslands hovedstad, Moskva, ramt af droner. Det oplyser Moskvas borgmester, Sergej Sobjanin, ifølge Reuters.

Adskillige bygninger har lidt mindre skade, to personer har søgt lægehjælp, men ingen er kommet alvorligt til skade, skriver byens borgmester på beskedtjenesten Telegram.

- Der er ikke nogen, der er blevet indlagt på hospitalet, og den nødvendige hjælp er blevet ydet på stedet.

Angrebet fandt sted lidt over klokken 06:00 om morgenen, og nu siger Ruslands forsvarsministerium, at det er Ukraine, som står bag angrebene, skriver Reuters.

- Her til morgen lancerede Kyiv-regimet et terror-droneangreb mod mål i byen Moskva, lyder det i en udtalelse fra Ruslands forsvarsministerium.

Der skulle efter sigende være tale om otte droner, som alle blev skudt ned.

Der har indtil videre ikke været nogen kommentarer eller reaktioner fra Kyiv.

Russiske medier kalder det en provokation

Videoer og billeder, der florerer på sociale medier, viser røgskyer i luften i Moskva, mens andre viser ødelagte vinduer i en beboelsesbygning.

- Det er en stor historie i de russiske medier, det kører som absolut tophistorie, fortæller Flemming Splidsboel, der er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Det britiske medie BBC’s korrespondent i Moskva, Steve Rosenberg, skriver på Twitter:

- 06:24 i morges, den nordvestlige del af Moskva. Jeg hørte en eksplosion i det fjerne, vinduerne rystede. Har lige hørt en anden.

En halv time senere skrev han, at han havde hørt endnu en eksplosion.

Droneangrebet i Rusland kommer kun få timer efter, at den ukrainske hovedstad Kyiv har været ramt af tre angreb på kun 24 timer. Det seneste angreb var tidlig tirsdag morgen, hvor vragstykker fra en drone ramte et højhuslejlighed i Kyiv, som satte en brand i gang.

Ifølge Flemming Splidsboel bliver angrebet i Moskva både talt op og ned i de russiske medier.

- De taler det op, fordi det er en provokation, samtidig taler de russiske medier det også ned, fordi de siger, at de sagtens kan håndtere det, og at Ukraine ikke får noget ud af de her angreb, forklarer eksperten.

Det er ikke første gang, at Rusland er under angreb. Den 3. maj blev en drone skudt ned ved Kreml, hvor præsident Vladimir Putin har sit kontor. Også her mente Rusland, at det er Ukraine, som stod bag. Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskiy, har afvist anklagerne.