Tema Krigen i Syrien

Rusland lover daglig våbenhvile i Aleppo

For at garantere for sikkerhed for nødhjælpen til Aleppo vil der blive etableret humanitære vinduer dagligt.

FN har opfordret til en våbenhvile eller en "humanitær pause" på ugentligt 48 timer for at kunne hjælpe dem i nød. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Rusland siger, at der fra torsdag vil være våbenhvile tre timer dagligt i den syriske storby Aleppo, så humanitære nødhjælpskonvojer kan køre ind i byen.

- For at garantere total sikkerhed for konvojernes vej ind til Aleppo, vil der blive etableret et humanitært vindue fra klokken 10:00 til 13:00 fra og med i morgen. I denne periode vil militære fjendtligheder - alle luftangreb og artilleribombardementer - være indstillet, siger den russiske general Sergej Rudskoy fra den russiske hærs generalstab.

Efter torsdag vil pausen dagligt være fra klokken 7:00 til 10:00, hedder det.

Oprørere og regeringsstyrker i Syrien forbereder sig på et afgørende slag om Aleppo, hvor hundredtusinder af civile er fanget.

FN har opfordret til en våbenhvile eller en "humanitær pause" på ugentligt 48 timer for at kunne hjælpe dem i nød.

Manglen på rent vand og risiko for sygdomme bekymrer FN's humanitære koordinator i Syrien, Yacoub El Hilo, og FN's regionale humanitære koordinator for krisen i Syrien, Kevin Kennedy, lyder det i en fælles erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- FN er meget bekymret over, at konsekvenserne vil blive forfærdelige for millioner af civile, hvis elektricitet og vandsystemer ikke bliver repareret med det samme.

Oprørsgrupper og præsident Bashar al-Assads styre har sendt forstærkninger til Aleppo i forventning om et stort slag om byen, hvor oppositionsstyrker i weekenden brød hærens tre uger lange belejring.

/ritzau/Reuters