Rusland lykønsker Julia Skripal på Twitter: Tillykke med, at du har fået det bedre

Den 33-årige datter af eksspionen Sergej Skripal er i dag blevet udskrevet efter giftangrebet.

Den 33-årige Yulia Skripal vil ifølge Reuters blive afhørt om giftangrebet, når hun er klar til det. (Foto: © handout, Scanpix)

Det er en glædelig nyhed, at Julia Skripal i dag er blevet udskrevet fra det hospital i Sydengland, hvor hun har opholdt sig, siden hun i begyndelsen af marts blev forgiftet sammen med sin far, den russiske eksspion Sergej Skripal.

Det er meldingen fra den russiske ambassade i Storbritannien.

- Vi lykønsker Julia Skripal med, at hun har fået det bedre, skriver ambassaden på Twitter.

Men russerne understreger samtidig, at de frygter for den unge landsmands fremtid i Storbritannien.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er hun blevet ført til et sikkert sted, hvor hun efter alt at dømme vil blive afhørt af de britiske myndigheder om giftangrebet, når hun er klar til det.

- Det er bydende nødvendigt, at vi får beviser for, at hun ikke bliver udsat for noget, som strider med hendes egen fri vilje, lyder det fra den russiske ambassade på det sociale medie.

Forgiftningssagen har forårsaget en højspændt diplomatisk krise mellem Storbritannien og Rusland.

Diplomatisk krise

Ifølge den britiske regering tyder alt på, at det var russerne, som stod bag giftangrebet i den sydengelske by Salisbury den 4. marts i år.

Men det har den russiske regering gentagne gange afvist, og den har samtidig sået tvivl om de beviser, som de britiske myndigheder har fremskaffet.

Det har ført til en større, international krise, hvor Storbritannien sammen med en række andre lande, heriblandt Danmark og USA, har udvist flere russiske diplomater. Russerne har svaret igen med selv at udvise britiske diplomater, og hele sagen har bragt minder om tiden under Den Kolde Krig til live.

Selvom Julia Skripal nu er blevet udskrevet fra Salisbury District-hospitalet, fortsætter hendes behandling.

- Men det er en betydningsfuld milepæl, lød det tidligere på dagen fra Christine Blanshard, der har været ansvarlig for behandlingen af den 33-årige russer.

Hendes far er fortsat indlagt, men han skulle være i bedring, og han er ikke længere i kritisk tilstand.