Rusland modsætter sig resolution om nødhjælp til Syrien

Russerne vil nedlægge veto mod en resolution i FN, der skal sikre humanitære korridorer i syriske byer.

Indbyggere i den syriske by Homs sidder parat til at blive evakueret med deres ejendele. (Foto: Bassel Tawil © Scanpix)

Rusland mener, at et udkast til en resolution om humanitære korridorer i flere belejrede syriske byer er et forsøg på at danne grundlaget for en militær indgriben i det borgerkrigshærgede land.

Derfor erklærer Ruslands viceudenrigsminister, at landet er klar til at nedlægge veto mod resolutionen, der skal godkendes i FNs Sikkerhedsråd.

- Det er uacceptabelt for os i den form, som der er lagt op til, og vi vil naturligvis ikke lade det gå igennem, siger Gennadij Gatilov onsdag, ifølge nyhedsbureauet RIA.

Danmark støtter forslag

Forslaget om hurtigere at få uddelt mad og medicin i de nødlidende områder i det borgerkrigsramte Syrien kommer fra Frankrig.

Den danske udenrigsminister Martin Lidegaard sagde i mandags, at Danmark støtter forslaget, men ministeren udtrykte samtidig tvivl om, hvorvidt forslaget kunne opnå tilslutning i FNs Sikkerhedsråd, hvor rådets faste medlemmer kan nedlægge veto.

Striden om resolutionen sker samtidig med, at hundredvis at civile siden fredag er blevet evakueret fra den syriske by Homs.

Mission genoptages

Missionen blev dog tirsdag midlertidigt indstillet på grund af logistiske problemer, men den ventes genoptaget i løbet af onsdag.

Samtidig lyder meldingen fra fredsprocessen mellem den syriske regering og den del af oppositionen, som deltager i forhandlingerne i den schweiziske by Geneve, at forhandlingerne står mere eller mindre stille, efter at parterne på ny blev samlet i begyndelsen af denne uge.

/ritzau/Reuters/