Rusland: Ni amerikanske medier er udenlandske agenter

Voice of America og Radio Free Europe og flere andre amerikanske medier er agenter, mener Rusland.

Det russiske justitsministerium har registreret ni amerikanske medier, deriblandt Voice of America og Radio Free Europe, som "udenlandske agenter", efter at præsident Vladimir Putin har underskrevet en ny lov på området.

På ministeriets hjemmeside hedder det i en erklæring, at de amerikansk finansierede medier Voice of America og Radio Free Europe/ Radio Liberty samt syv andre medier, som er tilknyttet disse, udfører samme funktioner som udenlandske agenter.

Rusland vedtog i sidste måned en lovpakke, som blev udarbejdet i al hast, for at bane vej for den kontroversielle udmelding.

Den kommer efter, at den russisk-finansierede tv-station RT i USA har registreret sig selv som "udenlandsk agent" efter pres fra USA.

Radio Free Europe og Voice of America var på forhånd blevet formelt advaret af det russiske justitsministerium om, at de risikerede at blive registreret som udenlandske agenter.

Justitsministeriets liste omfatter også Radio Free Europes nyhedshjemmesider, som er målrettet til forskellige regioner - deriblandt Krim, som Rusland har annekteret.

/ritzau/