(Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)

Rusland og Assad bombarderer skoler og flygtningelejre: 140.000 drevet på flugt

Nye luftangreb har kostet 200 mennesker livet de seneste måneder, oplyser FN.

Skoler, markeder og flygtningelejre i Syrien er blevet mål for en bølge af nye luftangreb udført af russiske kampfly og det syriske regime med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

For en uge siden blev 17 personer ifølge FN dræbt i en "uidentificeret" eksplosion på et marked.

- Redningsarbejdere arbejdede til ud på natten for at få folk ud af murbrokkerne fra en bygning. En enkelt kvinde blev reddet efter 10 timer, siger Panos Moumtzis, regional humanitær koordinator for FN i Syrien.

I løbet af den sidste uge er mindst 36 civile blevet dræbt i det nordvestlige Syrien, og 140.000 personer er blevet drevet på flugt siden februar, oplyser FN.

FN oplyste i sidste uge, at 200 civile er blevet dræbt i kamphandlinger siden februar.

Der har ellers været nogenlunde roligt i Idlib siden september, hvor Rusland indgik en aftale med nabolandet Tyrkiet om at holde inde med angreb.

Men regionen har været ramt af hårde kampe, siden den jihadistiske bevægelse Hayat Tahrir al-Sham tog kontrol over den i januar.

 • Flere hospitaler er blevet ramt og har lidt skade i angrebene, men skoler - som her på billedet - bliver også ramt. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)
  1 / 9
 • 140.000 personer er blevet drevet på flugt af den seneste offensiv, som Rusland og det syriske regime ifølge FN står bag. (Foto: AAREF WATAD © Scanpix)
  2 / 9
 • Flere af luftangrebene har ramt flygtningelejre i landet, skoler og markeder og har sendt syrere på flugt til andre områder. (Foto: AAREF WATAD © Scanpix)
  3 / 9
 • Også flere hospitaler er blevet ramt af luftangrebene, som ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder bliver udført med både tøndebomber og missiler. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)
  4 / 9
 • I lørdags var det en bombe monteret på en motorcykel, der var årsag til en eksplosion i den oprørskontrollerede by al-Dana i Idlib-provisen. (Foto: AAREF WATAD © Scanpix)
  5 / 9
 • Der har ellers været nogenlunde roligt i Idlib siden september, hvor Rusland indgik en aftale med nabolandet Tyrkiet om at holde inde med angreb. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)
  6 / 9
 • Men regionen har været ramt af hårde kampe, siden den jihadistiske bevægelse Hayat Tahrir al-Sham tog kontrol over den i januar. (Foto: OMAR HAJ KADOUR © Scanpix)
  7 / 9
 • Siden da er 200 civile ifølge FN blevet dræbt i angreb. (Foto: AAREF WATAD © Scanpix)
  8 / 9
 • I løbet af den seneste uge er 36 personer blevet dræbt. (Foto: AAREF WATAD © Scanpix)
  9 / 9
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk