Rusland og Tyrkiet har fået det bedre sammen

For kort tid siden var der kold luft mellem Putin og Erdogan, men nu er fjendskabet forsvundet.

Hovedemnet ved mødet mellem Tyrkiets Erdogan og Ruslands Putin var Syrien. Forholdet mellem de to lande efter blevet bedre, efter at Erdogan har undskyldt nedskydningen af et russisk kampfly i 2015. (Foto: SERGEI ILNITSKY © Scanpix)

Konflikten i Syrien var blandt emnerne på dagsordenen, da Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, i dag besøgte sin russiske kollega, Vladimir Putin, i Moskva.

De to lande er trådt ind som garanter for den våbenhvile, der er indført, og stod bag fredsforhandlingerne i Kasakhstan i januar og februar. En ny runde forhandlinger bliver efter planen indledt i næste uge.

- En fælles indsats fra Rusland, Tyrkiet og Iran opretholder i det store hele våbenhvilen i Syrien. Volden er også nedbragt betydeligt, siger Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Tass på et fælles pressemøde efter mødet med Erdogan.

Den tyrkiske leders besøg er en chance for at styrke forholdet til Rusland.

Forholdet mellem de to lande blev yderst køligt, da Tyrkiets luftvåben skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet i 2015.

Men siden har Erdogan undskyldt over for Putin, og i dag fremstår de to ledere som betydelige spillere i den syriske konflikt, lyder det i en analyse fra tv-stationen CNN.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter