Tema Krigen i Syrien

Rusland og USA indgår aftale om våbenstilstand i Aleppo

Den syriske by Aleppo skal være en del af de midlertidige våbenhviler, der i øjeblikket bliver forsøgt indgået i Syrien, meddeler det amerikanske udenrigsministerium.

Beredskabsstyrker i gang med at at rydde op efter endnu et luftangreb, der i går ramte i det af oprørerne kontrollerede område Baedeen i Aleppo. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Rusland og USA blevet enige om, at den syriske by Aleppo skal være en del af de midlertidige våbenhviler, der er forsøgt indført flere steder i Syrien.

Aleppo har de seneste uger været ramt af voldsomme kamphandlinger, hvor op mod 300 personer meldes dræbt i byen i det nordlige Syrien.

Det er afgørende for at få opretholdt en våbenhvile, at Rusland lægger øget pres på præsident Bashar al-Assad, samtidig med at det amerikanske udenrigsministerium og FN forhandler videre med den syriske opposition, oplyser talsmand for det amerikanske udenrigsministerium Mark Toner.

USA har den seneste tid krævet at Bashar al-Assad indstiller kamphandlingerne i den syriske by og provins af samme navn.

- Vores mål er - og har hele tiden været - at nå en fredsaftale, der gælder hele landet og ikke bare nøjes med en række lokale aftaler.

- Siden våbenhvilen blev indført ved midnat i Damaskus (lokal tid, red.), er der overordnet sket en nedtrapning af angreb, også selvom der har været enkelte meldinger om fortsatte kampe i nogle områder, siger Toner.

Også syrisk militær bekræfter indgåelsen af en kortvarig våbenstilstand i Aleppo. Ifølge det syriske nyhedsbureau SANA vil den vare fra torsdag og 48 timer frem.

Våbenhvilerne i Syrien er et forsøg på at sikre den mere omfattende våbenhvileaftale, som blev forhandlet på plads i februar af blandt andet USA og Rusland.

I hovedstaden Damaskus var der onsdag morgen meldinger om nye luftangreb, og ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har mere end 12 personer mistet livet i den vestlige del af Aleppo som følge af angreb, der begyndte tirsdag.