Rusland: Storbritannien skal bevise uskyld for giftangreb

Rusland kræver beviser for, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangreb.

Rusland forlanger, at Storbritannien beviser, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangrebet på eks-spionen Sergei Skripal. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

Hvis ikke Storbritannien beviser sin egen uskyld i sagen om giftangrebet på en tidligere russisk spion og hans datter, vil Rusland opfatte det som et angreb på en russisk statsborger og som en stor politisk provokation.

Det oplyser det russiske udenrigsministerium.

Rusland forlanger derfor, at Storbritannien beviser, at det ikke var den britiske efterretningstjeneste selv, der stod bag giftangrebet. Den tidligere russiske spion og hans datter er tre en halv uge efter angrebet stadig indlagt i kritisk tilstand.

Derudover vil Rusland afgjort besvare udvisningerne af russiske diplomater, som flere vestlige og østeuropæiske regeringer har meldt ud. Det oplyser Putins talsmand, Dmitrij Peskov.

Svaret vil komme på et passende tidspunkt og stemme overens med Ruslands nationale interesser.

Dmitrij Peskov opfordrer de lande, der har udvist russiske diplomater, til at kaste et kritisk blik på det bevismateriale, som Storbritannien lægger til grund for at anklage Rusland for giftangrebet.

Afvejer fjendtlighed

Den russiske viceudenrigsminister, Sergej Rjabkov, har tidligere onsdag meddelt, at Rusland vil afveje niveauet af den fjendtlighed, som USA og Storbritannien retter mod Rusland.

Det vil de gøre, før de beslutter, præcis hvordan de vil besvare de mange udvisninger.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er fortsat er åben over for et møde med den amerikanske præsident, Donald Trump. Det på trods af, at USA har udvist 60 russiske diplomater.

- Det afhænger af den amerikanske side, men den russiske side er fortsat åben, siger Dmitrij Peskov.

Trump har i forbindelse med genvalget af Putin sagt, at de to ledere snart skal mødes.

Rusland har dog ikke fået yderligere information fra Washington om, hvorvidt mødet stadig er på dagsordenen.

/ritzau/Reuters