Rusland: Syriens regering er med i Genève igen

Det syriske regime kommer til den næste runde af fredsforhandlinger i Genève, oplyser den russiske viceudenrigsminister.

Den syriske regering vil deltage i den næste runde af fredsforhandlinger i Genève, der ifølge planen skal indledes 10. februar, siger den russiske viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov.

- Vi er ikke i tvivl om, at regeringens delegation vil deltage i den anden runde af internationale forhandlinger i Genève, siger Bogdanov, som tirsdag havde møder i Moskva med den syriske oppositionsleder Ahmed Jarba.

Den syriske oppositionsleder er i Moskva i et forsøg på at få russerne til at lægge pres på det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad for at få det til at gå med til en aftale om et overgangsstyre.

Små skridt mod aftaler

Den første runde fredsforhandlinger i Genève sluttede uden resultater, men en del iagttagere mener, at der blev taget små skridt frem mod aftaler om humanitær hjælp og måske en mere fredelig fremtid for den syriske befolkning.

På forhandlingernes sidste dag i Schweiz gjorde repræsentanter for det syriske regime det klart, at oppositionen ikke skal forvente indrømmelser.

- Hverken i denne runde eller den næste vil de opnå nogen indrømmelser fra den syriske delegation, sagde informationsminister Omran al-Zohbi til tilhængere af regimet uden for FNs europæiske hovedkvarter i Geneve.

FN-mægleren Lakhdar Brahimi var mere positiv og sagde, at han stadig har troen på en løsning på den næsten tre år lange borgerkrig i Syrien.

Afviser at ændre strategi

Omkring 6000 mennesker blev dræbt i Syrien i januar, som står til at være den hidtil blodigste måned i den tre år lange konflikt.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at USA står ved dets politiske kurs i Syrien og afviser krav om en ændret strategi, hvor Washington kunne begynde at sende våben til oprørerne.

/ritzau/Reuters