Rusland udviser over 50 britiske diplomater

I alt skal "lige over 50" britiske diplomater forlade Rusland, oplyser udenrigsministeriet i Moskva.

Den britiske ambassadør i Rusland, Laure Bristow, forlader det russiske udenrigsministerium efter et møde i går. (Foto: Vasily Maximov © Scanpix)

Listen over vestlige diplomater, der skal udvises fra Rusland, bliver længere og længere.

"Lige over 50" britiske diplomater skal forlade landet, oplyser udenrigsministeriet i Moskva til nyhedsbureauet Reuters.

Fredag fik Storbritanniens ambassadør i Rusland, Laure Bristow, til et møde i det russiske udenrigsministerium at vide, at Storbritannien yderligere skulle nedbringe staben på sin ambassade i Moskva, så den antalsmæssigt svarer til, hvad russerne har tilbage på deres ambassade i London.

Og det betyder altså, at Storbritannien må sende i alt "lige over 50" britiske diplomater hjem, siger talsperson for det russiske udenrigsministerium Maria Zakharova til Reuters.

Storbritannien har allerede fået 23 diplomater udvist som gengæld for den britiske udvisning af 23 russiske diplomater.

Udvisningerne var en reaktion på nervegiftangrebet på den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter, der blev fundet livløse i den britiske by Salisbury den 4. marts.

Ifølge Storbritannien er nervegiften udviklet af det russiske militær, og blandt andet derfor beskylder man russerne for at stå bag. Rusland har konsekvent afvist anklagerne.

Udviser diplomater på stribe

Fredag blev ambassadører fra en lang række lande, der den seneste uge har udvist russiske diplomater som en støtteerklæring til Storbritannien, indkaldt til møder i det russiske udenrigsministerium.

Alle fik de besked på at sende en række diplomater hjem fra Rusland svarende til det antal, hvert enkelt land har udvist.

Det gjaldt også Danmark, der har fået udvist to diplomater, der arbejder i Rusland, som modsvar til de to russiske diplomater, Danmark i mandags besluttede at udvise.

Ifølge det russiske udenrigsministerium var i alt 23 lande indkaldt til møder fredag.