Rusland vil styrke Syriens forsvar efter angreb

Den syriske hær vil optrappe angrebene på oprørstyrkerne, lyder det fra Bashar al-Assads kontor.

(Foto: PAVEL GOLOVKIN / POOL © Scanpix)

Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret, efter at amerikanske krydsermissiler fredag delvist ødelagde en luftbase i den vestlige del af landet, rapporterer russiske nyhedsbureauer.

- For at beskytte Syriens mest sårbare infrastruktur, så vil der blive grebet til en række foranstaltninger, som skal effektivisere luftforsvaret i landet, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium.

Medlemmer af det russiske parlament siger ifølge nyhedsbureau RIA, at Ruslands luftbase Latakia og dets flådebasen Tartus er beskyttet af S-300 og S-400 missilkomplekser.

Samtidig lyder det fra den syriske præsidents kontor, at det amerikanske angreb på en syrisk base har forstærket syrernes vilje til at nedkæmpe oprørsgrupperne.

- Vi vil optrappe vore angreb mod dem, hedder det i en erklæring, hvor USA's handlemåde bliver kaldt "forhastet og uansvarlig".

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og hans sikkerhedsråd drøftede fredag en fortsættelse af det russiske luftvåbens tilstedeværelse i Syrien på baggrund af de amerikanske missilangreb i Syrien.

Putin kalder det amerikanske angreb for illegalt. Han advarer om, at angrebet vil forværre de amerikansk-russiske relationer.

Stoppet sikkerhedsaftale

Det russiske forsvarsministerium siger, at Syriens luftforsvar vil blive forbedret, efter at amerikanske krydsermissiler fredag delvist ødelagde en luftbase i den vestlige del af landet.

Rusland har suspenderet en sikkerhedsaftale med USA for det syriske luftrum efter det amerikanske missilangreb.

Ruslands udenrigsministerium meddelte fredag, at det som følge af missilangrebet ville ophæve et memorandum, som det underskrev sammen med USA i oktober 2015.

Den går ud på en hotline mellem russerne og amerikanerne for at forebygge sammenstød i det syriske luftrum i forbindelse med forskellige bombardementer.

Rusland mener ikke, at det er bevist, at det var Bashar al-Assads regeringsstyrker, der stod bag angrebet med giftgas i Idlib.

Putins talsmand, Dmitrij Peskov, siger, at Rusland vil holde tekniske og militære kanaler åbne til USA, men der vil ikke blive udvekslet informationer gennem dem.

/ritzau/Reuters

Artiklen er opdateret kl. 14.27