Tema Krigen i Syrien

Russerne bruger stort hangarskib i kampen mod IS

Det er første gang i vores flådes historie, at et stort hangarskib er i kamp, siger russisk forsvarsminister.

Det er dette skib, Admiral Kusnetsov, som russerne nu bruger for at sende fly ind over Syrien. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, siger, at fly fra det russiske hangarskib "Admiral Kusnetsov" har gennemført deres første angreb i Syrien.

- I dag klokken 8.30 og 9.00 (dansk tid) indledte vi en større operation for at påføre Islamisk Stat ødelæggelser ved massiv beskydning mod deres stillinger i provinserne Idlib og Homs, siger den russiske forsvarsminister.

Han tilføjer, at også al-Nusra Frontens stillinger i regionen vil blive bombet.

- Det er første gang i vores flådes historie, at det store hangarskib "Admiral Kusnetsov" har været inddraget i slag, siger han ifølge Reuters.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har tidligere udtrykt bekymring for, at skibene skulle anvendes som platform for angreb på civile i Syriens næststørste by, Aleppo.

Det russiske forsvarsministerium reagerede ved at kalde bekymringen for absurd.

Rusland har indledt en større offensiv mod oprørere i Idlib og Homs, oplyser det russiske forsvar.

Ifølge Sjoigu vil flyene angribe ammunitionslagre, træningslejre og våbenfabrikker i begge provinser. Han nævnte ikke Aleppo tirsdag.

Mandag styrtede et russisk jagerfly i havet, kort efter at det lettede fra "Admiral Kuznetsov". Piloten blev skudt ud af sit katapultsæde og er ifølge de russiske myndigheder i god behold.

/ritzau/Reuters