Russisk ambassadør: Det kræver Hercule Poirot at opklare giftangreb

Rusland svarer igen, efter Boris Johnson har sammenlignet fodbold-VM med nazi-OL i 1936.

Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben kiggede på beviser i Salisbury i går. (Foto: © Peter Nicholls, Scanpix)

Ruslands ambassadør i London, Alexander Yakovenko, skyder nu igen på de daglige angreb fra det britiske regering efter nervegiftangrebet i Salisbury 4. marts.

I et interview i dag siger Alexander Yakovenko, at Storbritannien har anklaget Rusland for at stå bag angrebet mod den tidligere dobbeltagent Sergei Skripal og hans datter "uden at fremlægge beviser".

Ambassadøren siger, at briterne har en "dårlig vane med at overtræde international lov og med at vildlede det internationale samfund".

Russiske specialister har vurderet, at hvis personerne i Salisbury vitterlig havde fået russisk nervegas, sådan som Storbritannien siger, så ville de være døde, fortæller ambassadøren.

Han antyder samtidig, at Storbritannien selv har lagre af Novichok - den nervegift, som briterne siger, blev brugt til angrebet.

Alexander Yakovenko tilføjer, at nervegiftangreb så komplicerede, at det kræver Hercule Poirots visdom at løse mysteriet. Hercule Poirot er en fiktiv privatdetektiv, som forfatteren Agatha Christie skrev 33 bøger om.

De hårde udtalelser fra Ruslands repræsentant i London kommer, efter den britiske udenrigsmininster, Boris Johnson, i går sagde, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil bruge VM i fodbold til sommer på samme måde, som nazisterne i Tyskland brugte OL i Berlin i 1936 til at score PR-point.

Ambassadør Alexander Yakovenko kalder i dag Boris Johnsons sammenligning for "totalt uansvarlig".