Russisk efterretningschef død

Igor Korobov var chef for den efterretningstjeneste, som anklages for at stå bag giftdrabsforsøget på Sergeij Skripal og hans datter.

  • (Foto: © AP/Scanpix)
  • Igor Korobov har været chef for det russiske militærs efterretningstjeneste siden 2016, hvor han blev udnævnt af præsident Vladimir Putin. (Foto: © STRINGER, Scanpix)
1 / 2

General Igor Korobov, chefen for det russiske militærs efterretningstjeneste, GRU, er død efter længere tids "alvorlig sygdom".

Han blev 62 år gammel. Det skriver blandt andet BBC.

Korobov har været del af det russiske militærs efterretningstjeneste siden 1985 og har siddet i chefstolen i GRU, som blandt andet står for at udføre hemmelige, internationale operationer, siden 2016.

Ruslands forsvarsministerium beskriver ifølge Reuters Igor Korobov som "en vidunderlig person, en trofast søn af Rusland og en patriot i sit hjemland"

Sat i forbindelse med giftangreb

Efterretningstjenesten GRU er blevet sat i forbindelse med det giftangreb i Salisbury, England, der i marts i år næsten tog livet af tidligere russisk dobbeltagent Sergeij Skripal og hans datter, Yulia Skripal.

I juni mistede en kvinde livet i Salisbury, efter hun kom i kontakt med en beholder, der indeholdt den gift, der var blevet brugt i angrebet mod Skripal-familien.

Ifølge de britiske efterretningsmyndigheder og det undersøgende netmedie Bellingcat blev angrebet på Sergeij og Yulia Skripal udført af to højtstående agenter fra netop GRU. Storbritannien udsendte i starten af september en europæisk arrestordre på de to russiske mænd. Ifølge Scotland Yard og den britiske anklagemyndighed er der "tilstrækkelige beviser" til at forbinde dem med angrebet.

Ifølge BBC og The Guardian blev Igor Korobov syg efter at være blevet udsat for hård kritik for sin ledelse af GRU.