Russisk firma: Uforståeligt at Danmark ikke har truffet en afgørelse om omstridt gasledning

Danmark har endnu ikke afgjort ansøgning om omstridt gasledning.

Rør til ledningen læsses i Tyskland. (Foto: handout © Scanpix)

Energistyrelsen har i dag modtaget en ny og tredje ansøgning fra Nord Stream 2 AG om en omdiskuteret gasledning, der skal gå fra Rusland til Tyskland.

Men udover ansøgningen retter selskabet også en hård kritik mod de danske myndigheder for at vente så længe med en afgørelse.

Det er nu mere end to år siden, at selskabet bag rørledningen, der er ejet af den statsejede russiske energikoncern Gazprom, indgav sin første ansøgning om en rute igennem dansk farvand.

Og i en pressemeddelelse kalder Nord Stream 2 AG det for "uforståeligt", at Danmark endnu ikke har truffet en afgørelse.

Ifølge dem er der hverken relevante miljø- eller sikkerhedsmæssige årsager til, at ruten ikke skal godkendes. Derfor anser de det som "et bevist forsøg på at forsinke" projektet.

Løkke frygter for sikkerheden

Den tredje ansøgning forslår en rute i farvandet syd for Bornholm.

.

Arbejdet med gasledningen er allerede i gang, da selskabet har fået tilladelse fra Rusland, Tyskland, Finland og Sverige. Derfor er mere end 1.000 km af ledningerne allerede lagt, svarende cirka til afstanden fra København til Paris.

Den danske regering har ikke ment, at der alene var tale om et kommercielt projekt, og ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan ledningen også have sikkerhedspolitiske konsekvenser.

Også Socialdemokratiet har tidligere opfordret regeringen til at sige nej til ansøgninger fra Nord Stream 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk