Russisk medie: Putin vil sende 755 amerikanske diplomater hjem

Det sker, efter at USA har vedtaget nye sanktioner mod landet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil ikke finde sig i USA's sanktioner mod landet. (Foto: ALEXEY DRUZHININ © Scanpix)

Rusland har valgt at skære USA's diplomatkorps og sende 755 amerikanske diplomater hjem, efter USA's planer om at indføre nye sanktioner mod landet.

Det siger den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

- Ud af mere end tusind ansatte, diplomater og teknisk personale, der har været eller stadig arbejder i Rusland, bliver 755 nødt til at stoppe deres arbejde i Rusland, siger han i et interview med mediet vesti.ru, ifølge ABC News.

Putin vil justere antallet af diplomater, så det kommer ned på 455.

Meldingen kommer efter, at Senatet i USA torsdag har godkendt et forslag om at indføre nye økonomiske sanktioner mod Rusland.

Efterfølgende har de russiske myndigheder truet med at svare igen. Fredag meddelte Ruslands udenrigsministerium, at USA skulle reducere antallet af ansatte på ambassaden og konsulaterne i Rusland til 455.

Dermed ville det svare til det antal af russiske diplomater, der er tilbage i USA, efter tidligere præsident Barack Obama udviste 35 russiske diplomater i december efter det omdiskuterede hackerangreb under det amerikanske valg.

Næste skridt er, at USA's præsident Donald Trump skal underskrive forslaget, før sanktionerne kan træde i kraft. Lørdag meddelte en talsmand for Det Hvide Hus, at det vil ske inden længe.

Donald Trumps regering har ellers været skeptisk over for sanktionerne, fordi præsidenten ønsker en opblødning i forholdet til Rusland. Derfor har det i længere tid været tvivlsomt, om han ville ende med at skrive under.