Russisk passagerfly styrtet ned nær Moskva

De 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer, som var ombord på flyet, meldes omkommet.

Video: Sophie Brochdorff Himmelstrup

Et russisk passagerfly er styrtet ned efter at være forsvundet fra radaren i Moskva-regionen. Det skriver flere russiske medier ifølge Reuters og AP.

Ifølge AP er vragdele fra flyet fundet i Ramenskoye-området, som ligger omkring 40 kilometer fra Domodedovo-lufthavnen i Mosvka, hvor flyet lettede fra.

Det russiske nyhedsbureau TASS meddeler, at der ingen overlevende er blandt de 65 passagerer og seks besætningsmedlemmer, som var ombord.

Det styrtede fly skulle fra Moskva til byen Orsk.

Der er tale om et regionalt fly af typen Antonov An-148, der forsvandt fra radaren, efter at det var lettet fra Domodedovo-lufthavnen i Ruslands hovedstad, Moskva, på vej til byen Orsk nær grænsen til Kasakhstan.

Putin udtrykker medfølelse

Den russiske præsident, Vladimir Putin, udtrykker medfølelse til pårørende til de omkomne i et flystyrt uden for Moskva, oplyser en talsmand til det russiske nyhedsbureau Tass.

Flyet er fra Saratov Airlines, der har 13 af den type passagerfly. Selskabet flyver mest indenrigsruter.

Flyselskabet har base i Saratov 840 kilometer sydøst for Moskva. Ifølge BBC blev selskabet i 2015 udelukket fra at operere internationale flyvninger, da myndighederne ved et uanmeldt besøg opdagede, at andre end flypersonalet havde adgang til cockpittet.

Selskabet appellerede afgørelsen og fik igen lov at flyve internationalt i 2016. Saratov Airlines flyver dog hovedsageligt mellem russiske byer, men har også destinationer i Armenien og Georgien.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk